Ezo

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

Új sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatokban éljünk.

Minden hónap első napján az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívom segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják a következő időszakban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását vagy elmélyülését. 

Mindig három kártyáról olvashatsz majd. Az első arra világít rá, milyen – régi sebzettségből fakadó – téves működésed akadályoz abban, hogy boldog párkapcsolatban élj. A második azt a gyógyító alapelvet mutatja meg, amelynek segítségével ez a téves működés átalakítható, megszüntethető. A harmadik pedig arról szól, mi az, ami e folyamat hatására megszületik benned; mi az a benned rejlő, égi ajándék, amelyre építve egyre boldogabb és egyre szerelmesebb életet élhetsz.

A szerelem kártyái márciusra

Ami akadályozhat: észrevétlen elvárások
Ami a megoldást hozza: fokozódó önértékelés
Ami megszületik: felszabadult nevetés

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

 

1. lap: észrevétlen elvárások

Elvárás az összes olyan gondolat és kép, amit az elménkben tárolunk arról, hogy a dolgoknak hogyan kellene lenniük. Tele vagyunk elvárásokkal arra vonatkozóan, hogy

•    milyen az igazi férfi,
•    milyen az igazi nő,
•    milyen az ideális párkapcsolat.

Amint aztán valami nem úgy történik, ahogyan vártuk, máris csalódottak vagyunk.
Nagyon könnyű fülön csípni az elvárásaidat pusztán azzal, hogy megfigyeled a nyelvezetet, amit használsz. Az elvárásokat tartalmazó – kimondott vagy kimondatlan – gondolataid nagy eséllyel tartalmazzák az alábbi szavak valamelyikét: kell, kellene, szükséges, muszáj, illik. Például:

•    A pénzről a férjnek, a vacsoráról a feleségnek kell gondoskodnia.
•    El kellene végre vinned az autót a szervizbe!
•    Muszáj mindennap bevásárolnom, különben üres marad otthon a hűtő.
•    A sikeres élethez az szükséges, hogy legyen legalább egy diplomád.
•    Az úgy illik, hogy a férfi segítse föl a nőre a kabátját.

Ahogy a fenti mondatokat elolvasod most, talán eszedbe jut: de hát mi ezekkel a baj? Nem így működik az élet? Ha ez a kérdés felmerül benned, csak azt jelenti, hogy ezek az elvárások, amiket példának választottam, a te elmédben is ott üldögélnek. És amíg valamivel kapcsolatban elvárások szerint éled az életed, egyrészt sok csalódásra számíthatsz, másrészt megfosztod magad attól az élménytől, hogy a dolgok, emberek, események szabadon, a kedvük szerint alakuljanak. Ami csak azért fontos, mert az öröm és a boldogság ott jelenik meg, és ott válik tartós élménnyé, ahol minden és mindenki szabadon önmaga lehet, és nem kell semmilyen elvárásnak megfelelnie.

Ha a partnerednek az a feladata, hogy megfeleljen a te elvárásaidnak, megteszi, de valahol mélyen úgy érzi, erőszakot követnek el rajta, és lassan távolodni kezd tőled. Ha pedig nem távolodik el, hanem melletted marad, akkor te fogod egy idő után unalmasnak találni őt, mert már teljesen olyan, amilyenné tenni akartad: nincs benne semmi másmilyen, semmi tőled különböző, semmi izgalmas, semmi vonzó.

A márciusi energiák abban lesznek a segítségedre, hogy észrevedd, mennyi elvárásod van önmagaddal, a többi emberrel és úgy általában az élettel kapcsolatban. Rá fogsz ébredni, hogy ezekkel tulajdonképpen korlátozod magad: amíg az elvárásaid szerint igyekszel berendezni az életed, lemaradsz rengeteg új, izgalmas, örömteli lehetőségről. Amikor ez megtörténik, alkalmad nyílik új döntést hozni, és valahogy így megfogalmazni, merre szeretnél menni ezután: Elengedem az elvárásaimat, mert szabadon akarok élni. Odaadom magam az élet áramlatának, és élvezem az utazást.

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

2. lap: fokozódó önértékelés

Az önértékelésed akkor egészséges, ha értékesnek, szeretni valónak tartod magad, és tudod, hogy megérdemled az élet örömteli ajándékait. Ez az alapja annak, hogy minden szempontból olyan életet élj, amilyet szeretnél. E nélkül nem tudsz elfogadni, és nem tudod élvezni, amid van.

Önértékelésed aktuális mértékét könnyű megállapítani: mindannyian annyira értékeljük nagyra magunkat, amennyire engedjük, hogy jó dolgok történjenek velünk. Vagyis önértékelésed attól függ, mennyire szereted magad, és mennyire engeded meg magadnak, hogy élvezd az életet.

Ám azt, hogy szeretjük-e magunkat vagy sem, ugyanúgy feltételekhez kötjük, mint más emberek esetében. Önmagunkkal szemben is megszámlálhatatlan elvárást őrizgetünk.  Úgy véljük, akkor vagyunk szerethetőek és értékesek, ha megfelelünk sajátmagunk és környezetünk elvárásainak.

A valódi önértékelés azonban nem függ a külvilágból érkező ítéletektől és elvárásoktól. Akkor értékeled ténylegesen nagyra magad, ha nem gondolod azt, hogy bárki is meg kellene mondja neked, mi a helyes, és mi nem az. De akkor honnan tudhatom, hogy mit csinálok rosszul? Nem áll le így a fejlődésem? – kérdezheted most. Nem, a fejlődésed nem áll le. De nem is attól fog felgyorsulni, ha mindig mások véleményére támaszkodsz.

Az optimális az, ha vannak körülötted ítéletektől mentes, támogató emberek, akik a szeretetükkel megtartanak még a legnehezebb helyzetben is. Így a társaságukban lehetőséged nyílik arra, hogy mindenféle külső nyomás nélkül, magadtól ráébredj arra, ha valamit másként szeretnél csinálni, mint eddig. Egy ilyen belső döntésnek sokkal nagyobb a motivációs ereje, mint annak, ha mások mondják meg, mit kellene tenned, vagy gondolnod, vagy érezned.

Márciusban ezért arra lesz lehetőséged, hogy megtapasztald: értékességed nem függ attól, hogy megfelelsz-e bizonyos elvárásoknak. Alkalmad lesz néhány elvárást tudatosítani, majd elengedni, és arra fogsz ráébredni, hogy mindez nem elveszi az erődet, hanem éppen, hogy megsokszorozza azt. Megízlelheted a szabadságot, ami abból fakad, hogy végre bátran önmagadat adod bizonyos helyzetekben. Mostantól értékességed tudatát nem mások helyesléséből meríted, hanem abból, hogy feltétel nélkül elfogadod és szereted azt, aki éppen most vagy.

Igazából szerelem – márciusi szerelmi előrejelzés

3. lap: felszabadult nevetés

Valaki egyszer azt mondta nekem, hogy egy párkapcsolatban az intimitás mértékét azon lehet lemérni, hogy a pár mennyit nevet együtt. Ha sokat nevetnek, akkor nagyon közel állnak egymáshoz, és mélyen szeretik egymást. Ha nem nevetnek együtt, vagy csak alig, akkor meglehetősen távol vannak egymástól, bármennyire is egy háztartásban élnek.

Akkor elkezdtem erre figyelni, és megállapítottam, hogy igen, ez így van. Persze nemcsak a párkapcsolatokra, hanem minden kapcsolatra igaz: ha most végiggondolod, kik azok a környezetedben, akikkel sokat és jókat nevetsz együtt, akkor azt is észreveszed, hogy ezek azok az emberek, akikkel valóban szeretitek egymást.

A különböző csoportjaimban azt is megtapasztaltam már, milyen sokat jelent, amikor már képesek vagyunk önmagunkon nevetni. Észrevettem, hogy előbb vagy utóbb mindenki megérkezik az önismeretnek egy olyan szintjére, ahonnan már nem veszi annyira komolyan magát, és ráébred, hogy ez az egész csak egy jó játék. Egy színdarab, amiben egymás partnerei vagyunk. És ha jól sikerül eljátszanunk az aktuális jelenetet, akkor remekül mulatunk közben, és a végén elégedett boldogsággal engedjük el a szerepeket, amelyekbe erre az időre belebújtunk.

A márciusi energiák tehát arra hívnak, hogy keresd a nevetés és az együtt nevetés lehetőségét, hogy megtapasztald azt a mélységes összekapcsolódást, ami ilyenkor létrejön. Ez támogat majd abban a folyamatban, amely az elvárások elengedésén keresztül önmagad feltétlen elfogadásához, és önértékelésed növekedéséhez vezet.

Nevetős, felszabadító, szerelmes márciust kívánok neked!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top