Ezo

Az érzelmi hullámvasút hete

A csillagok arra figyelmeztetnek bennünket, hogy érzelmi hullámvasútra ülünk a héten. Érzelmeink erős kilengést mutatnak: az egyik pillanatban a szeretet, a másikban a félelem tölthet el bennünket. Ez pedig megerőltető lehet a számunkra, ráadásul körülöttünk mindenki ugyanezen a hullámvasúton utazik. Hogy mi a megoldás? R. Kövér Balázs heti útravalójából az is kiderül, hogyan találhatod meg a harmóniát ezen a képzeletbeli hullámvasúton.

Beszállás, indul a nagy menet, a huszadik heti érzelmi hullámvasút nem vár! Azonnal indulunk, elő a jegyekkel! Kérem csatolják be öveiket, markolják meg a majrévasat, mert a gépházban máris átvette az irányítást a Plútó, aki a hullámvasút nagy részét tervezte. A pálya váratlan fordulóit az Uránusz alkotta meg (ő igazán elhívatott, ha meglepő kanyarokról van szó). A Merkúr gondoskodik a kommunikációs berendezésekről, így mindannyian jól halljuk majd, ha a társaink sikítanak, de figyelem: ő készíti a fotókat is, hogy minden pillanatról legyen egy-egy érzelmi pillanatfelvételünk. Aki pedig mindezt velünk átéli, hisz ő készítette a hullámvasút kocsijait, nem más, mint régi jó barátnőnk, a Vénusz. Nem kell izgulni, a hullámvasút utolsó szakaszában garantált a szerencsés célba érkezés (mármint ha megtanultuk a leckéinket) hiszen ezt a szakaszt a Nagy Szerencsebolygó, a Jupiter tervezte. Lássuk most az egyes szakaszokat, és hogy mit tehetünk, ha szeretnénk elsimítani az ottani hullámhegyeket és hullámvölgyeket!

Első szakasz: A nagy váltások ideje

Szerdán több érdekes és fontos égi eseményre kell figyelnünk. Egyrészt ezen a napon lesz telihold a Skorpióban, másrészt létrejön egy egzakt kvadrát a Vénusz és a Plútó között. Ez a két esemény igencsak beszínezi a hetünk első felét a Plútó átalakító, transzformáló energiáival.  Tudjuk, hogy a Plútó a szélsőséges helyzeteket szereti, és kicsit jégtörő Mátyás módjára viselkedik. Tudod, Jégtörő Mátyás az, aki ha talál jeget, megtöri, ha nem talál, akkor csinál. A Plútó is így van a konfliktusokkal: ha talál, akkor elsimítja, ha nem, akkor létrehozza. Csütörtökön a Vénusz és a Merkúr között egy szextil alakul ki, ez a fényszög a kommunikáció fontosságára és a feszültségoldás szükségességére hívja fel a figyelmünket.

A hét első szakaszában a párkapcsolatunkban és a kapcsolatainkban lehet néhány szokatlan konfliktus, azt tapasztalhatjuk meg, hogy az eddigi formák nem működnek, az, ami eddig megállapodás volt közöttünk, nem működik vagy betarthatatlanná válik. Könnyen érezheted úgy, hogy megfordul veled a világ: barátságok távolodnak el, és eddig érdektelen ismerősök kerülnek közel hozzád.

Hogyan találod meg a harmóniát a hét első felében?

A legfontosabb, hogy őrizd meg a nyugalmadat. Tudnod kell, hogy most nem érdemes másokba kapaszkodnod, nem érdemes külső forrásban keresned a biztos pontot. Hiszen ezen az érzelmi hullámvasúton utazik mindenki, így könnyen elképzelhető, hogy a barátaid, munkatársaid, családtagjaid, ismerőseid máshogyan viselkednek, mint eddig. Könnyen lehet, hogy aki eddig segíteni szokott neked, most magával van elfoglalva, és csak feszültebbé teszed, ha bele próbálsz kapaszkodni. Ehelyett sokkal biztosabb megoldás, ha önmagadba kapaszkodsz. Tudom, ez elég furcsán hangzik, meg is magyarázom gyorsan. Mindannyiunk lénye legmélyén van egy belső középpont, az isteni szikránk, a lelkünk legmélye, egy olyan hely, ahol állandóságot és bölcs tanácsokat találunk. Ahelyett tehát, hogy most kifelé mennénk a segítségért, induljunk el befelé. Ha megtalálod a lelked mélyén ezt a szilárd pontot, minden vihart átvészelsz. Ha ide kapaszkodsz, nem függsz mások hangulatától, mások lehetőségeitől, itt minden pillanatban segítséget, támogatást, szeretetet és bölcs tanácsokat találsz.

Az érzelmi hullámvasút hete

Második szakasz: a meglepő megoldások ideje

A hét második felében két Vénusz-fényszög határozza meg a hangulatunkat. A Vénusz pénteken együtt áll az Uránusszal, vasárnap pedig kvadrátot kap a Jupitertől. A Vénusz–Uránusz együttállások rendszeresen hoznak meglepő változásokat az anyagi helyzetünkben és a párkapcsolatunkban. Ilyenkor kezdődnek azok a kapcsolatok, amelyekről a kívülálló azt gondolná, hogy teljesen esélytelenek. A Vénusz–Jupiter-kvadrátok arra tanítanak bennünket, hogy vegyük a kezünkbe a szerencsénket, hiszen ha mi nem tesszük meg a saját lépéseinket a szerencséssé válás útján, akkor ki leszünk szolgáltatva a szerencsebolygók szeszélyének. Ha nem vagy elég tudatos, ez a fényszög elveheti azokat az eredményeket, amelyeket a hét elején megvalósítottál. Ha már csak a szerencsében bízhatsz, ez a fényszög könnyedén a tudatosodás útjára terelhet. Igen, ezt azáltal teheti, hogy nem abban a formában lesz szerencséd, ahogyan azt elképzelted, hanem teljesen máshogy. Például ha a szerencsés fordulatra vársz, hogy a párodról kiderüljön: mégis szeret, könnyen lehet, hogy ez a fényszög inkább egy jó tanácsadóhoz vezet el, aki segít dolgoznod magadon és a kapcsolatodon is.

Hogyan találod meg a harmóniát a hét második felében?

Ha már a hét első felében megtaláltad a belső középponthoz kapcsolódásodat (vagy legalább elindultál efelé) igen egyszerű helyzeted lesz. Ha ezt eddig elmulasztottad, akkor érdemes ezzel kezdened, hiszen innen megyünk majd tovább. Ha megvan ez az összeköttetés, ha szántál elég időt a befelé figyelésre, akkor érdemes a hét második felében ránézned az életedre, és őszintén megvizsgálnod minden kapcsolatot, kapcsolódást és helyzetet, amelyekben benne vagy. Ez a belső leltározás segíteni fog abban, hogy észrevedd: sok kapcsolatod és kapcsolódásod megváltozott az elmúlt időszakban, ti pedig kétségbeesetten kapaszkodtok egymásba, és kétségbeesetten akartok konzerválni valamit, ami már elmúlt (és azok a körülmények is elmúltak, amelyek miatt létrejött). Mit tehettek ilyenkor? Itt az ideje a kapcsolatok, emberi kapcsolódások átértékelésének. Itt az ideje annak, hogy meglásd: sokkal nagyszerűbb lehetőségek vannak ezekben a kapcsolatokban, de ezek akkor lesznek megvalósíthatóak, ha a régi mintákat elengeditek, és hagyjátok megszületni az újat. Igen, ez azzal az érzéssel járhat, hogy egy pillanatra megszűnnek ezek a kapcsolatok. De ez az átalakulás természetes része. Ne félj a változástól, ne félj a változtatástól, és ne félj a belső kapcsolódásoktól! Ez a hét legfontosabb üzenete és tanulnivalója.

Érzékenyek az Ikrek, bátrak a Nyilasok – Heti asztrotendenciák

A Kosok most ébredhetnek rá, hogy azt az életmódváltást mégsem csinálták annyira jól, mint hitték. Könnyen kiderülhet, hogy újabb változtatásokra van szükség. A Bikák őszinteségi hetet tartanak: mindenkinek az arcába mondják az igazukat – attól függetlenül, hogy tényleg igazuk van, vagy sem. Az Ikrek most érzékenyebbek a szokásosnál, nekik érdemes figyelniük arra, hogy kevesebb stressz érje őket, és több idejük legyen pihenni. A Rákok könnyen érezhetik úgy, hogy körülöttük forog a világ, de a hét végére már örülnének egy kicsit kevesebb figyelemnek és több nyugalomnak. Az Oroszlánok mindent leegyszerűsítenek, és mindenre van egy egyszerűbb megoldásuk. De kérdés, hogy van-e elég erejük a megvalósításhoz. A Szüzek új kalandokra vágynak, amelyeket egy új hobbi, egy új tevékenység meg is adhat nekik. Nekik most érdemes belevágniuk olyasmikbe, amikhez eddig nem volt bátorságuk.

A Mérlegek rájöhetnek arra, hogy a környezetükben mindenki mindig ugyanazt hajtogatja. Ez eleinte talán idegesítő lesz, de a hét második felére rájönnek, hogy ennek mennyi előnye van. A Skorpiók azt szeretnék, ha valaki végre a hónuk alá nyúlna, és kiemelné őket egy olyan helyzetből, amelyet nem tudnak megoldani. Ebben a szerelmüktől várnak segítséget, de az mástól érkezik majd. A Nyilasoknak fontos tudniuk, hogy minden helyzet megoldható, és minden helyzet kezelhető, ha elég bátrak szembenézni vele. A Bakok nem is gondolnák, hogy mekkora erő lakik bennük, és mennyit segíthetnek másoknak pusztán a szavaik és a támogatásuk erejével. A Vízöntők végre megnyugvást találnak, és el tudnak engedni egy olyan helyzetet, amelyhez eddig teljesen feleslegesen ragaszkodtak, hiszen csak fájdalom és nehézségek származtak belőle. A Halak ráébrednek arra, hogy a végleges és tökéletes megoldások helyett az itt és most jó megoldásokat kell keresniük. A hosszú távú tervezés helyett a rövid távú ügyek kerülnek előtérbe náluk.

A hét gondolata: “A szeretet arról szól, hogy képesek legyünk túlélni a másik által okozott sebeket, és rosszul érezzük magunkat azok miatt, amelyeket cserébe mi okozunk.” – Deepak Chopra

 

Az érzelmi hullámvasút heteA hét könyve

Gabriel Norman: Építsd fel a valóságodat!

Szerencsére nincs kőbe vésve a sorsunk, csak rajtunk múlik, hogy mostantól mihez kezdünk az életünkkel. Az eszközök adottak, már csak használni kell, hogy valóságként élhessük meg saját álmaink beteljesülését.  A théta-agyhullámok ereje ebben segít:

“Ez a program nem valami bűvészmutatvány, hanem a kvantumfizikán alapuló egyszerű gyakorlat, amely a vizualizációra épül. Agyhullámainkat tudatosan átformáljuk, és ezáltal, a tudatalattinkat használva, kapcsolatba lépünk más téridőkkel. Théta-agyhullámaink segítségével felhasználjuk a bennünk rejlő zsenialitást, hogy átformáljuk tudatalatti világunk valóságteremtő erőit.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top