Ezo

Igazából szerelem – májusi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben, Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatokban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják májusban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Mindig három kártyáról olvashatsz majd. Az első arra világít rá, milyen – régi sebzettségből fakadó – téves működésed akadályoz abban, hogy boldog párkapcsolatban élj. A második azt a gyógyító alapelvet mutatja meg, amelynek segítségével ez a téves működés átalakítható, megszüntethető. A harmadik pedig arról szól, mi az, ami e folyamat hatására megszületik benned; mi az a benned rejlő, égi ajándék, amelyre építve egyre boldogabb és egyre szerelmesebb életet élhetsz.

A szerelem kártyái májusra

Ami akadályozhat: féltékenység
Ami a megoldást hozza: önmagad szeretete
Ami megszületik: nyitottság

 
Igazából szerelem - májusi szerelmi előrejelzés

1. lap: Féltékenység

Ha voltál már féltékeny, tudod, milyen rettenetes érzés. Összeszorul a gyomrod, és szinte másra sem tudsz gondolni, mint arra, vajon a kedvesed most éppen hol van, és mit csinál, és kivel teszi ezt. Ha pedig rád voltak féltékenyek, akkor emlékszel, mennyire bántó a gyakori számonkérés, amire – úgy érzed – nem adtál okot. Bármelyik oldalon állsz is, a féltékenység megjelenése ugyanúgy mindkettőtökről szól, mint a párkapcsolatban felbukkanó összes minőség. Mindkettőtök felelőssége, hogy ez a tévedésen alapuló régi minta feloldódjon és meggyógyuljon.

Az, aki féltékeny, rettenetesen bizonytalannak érzi magát, és állandó megerősítésre vágyik. Szíve mélyén úgy véli, ő annyira értéktelen és szerethetetlen, hogy amikor a partnere nincs vele, az csak azért lehet, mert máris valaki mást választott. Akkor is ezek a gondolatok rejlenek a viselkedése mögött, ha történetesen agresszíven viselkedik.

Ezért amikor féltékeny vagy, összetéveszted a szeretetet a rászorultsággal és a birtoklási vággyal. Nem azért vagy féltékeny valakire, mert annyira szereted őt, hanem azért, mert úgy érzed, szükséged van rá, és rettegsz attól, hogy elveszítheted. Úgy véled, akkor vagy biztonságban, ha tudsz minden lépéséről, és megbizonyosodhatsz arról, hogy soha senkire nem néz úgy, ahogyan rád szokott. Ám ez sajnos nem szeretet. Amikor igazán szeretsz valakit, akkor nem akarod sem birtokolni, sem irányítani, sem ellenőrizni őt, egyszerűen azért, mert a szeretet soha nem tesz ilyet. Csak a félelem motiválhat arra, hogy korlátozni akarj valakit.

Májusban mindannyiunknak lehetőségünk lesz arra, hogy valamilyen módon találkozzunk a bennünk rejlő féltékenységgel. Ha azt tapasztalod, hogy rád féltékenyek, akkor az lesz a dolgod, hogy megerősítsd a kedvesedet abban, hogy szereted őt, elköteleződtél mellette, őt és csak őt választod. Ezzel segíted abban, hogy felismerje, mennyire szeretni való ő maga is.

Ha pedig te vagy az, aki féltékenységet érzel, akkor nincs mese, el kell végre indulnod abba az irányba, hogy feltétel nélkül elfogadd és megszeresd magad olyannak, amilyen éppen most vagy (nem akkor, amikor majd lefogytál/meghíztál/megtanultad/beszerezted/elolvastad/megcsináltad stb., hanem most).

Igazából szerelem - májusi szerelmi előrejelzés

2. lap: Önmagad szeretete

Sokan kérdezték már tőlem, pontosan mit is jelent ez a kifejezés. Honnan lehet tudni, hogy valaki szereti-e magát vagy sem? Valójában rendkívül egyszerű: ha az életed összes területe épp olyan, amilyennek szeretnéd, miközben boldog vagy és harmóniában telnek a napjaid, akkor szereted magad. Szereted magad, ezért tudod, hogy úgy vagy jó, ahogy vagy, mások szeretetéért és megbecsüléséért nem kell semmi különöset tenned. Ha veszteség ér, meggyászolod, de a hétköznapjaidra nem nyomja rá a bélyegét sem a depresszió, sem pedig a túlzott elfoglaltság látszatába való menekülés. A kapcsolataidban nem kell az áldozat szerepét magadra húznod azért, hogy értékesnek és fontosnak érezd magad. Nincs szükséged arra sem, hogy az állandó összehasonlítás mentén megerősítsd magadban a felsőbbrendűség érzetét. Jókedvű vagy és nyugodt, mert tudod, nincs mitől félned, és minden a legnagyobb rendben van.

Aki ténylegesen szereti magát, azt messzire kerüli a féltékenység. Ha szereted magad, akkor nem leszel féltékeny, mert tudod, hogy te vagy a létező legjobb dolog, ami a kedveseddel éppen most történhet, ezért – ha továbbra is együtt van dolgotok – teendői végeztével visszatér hozzád. Ha szereted magad, akkor nem zavar kedvesed féltékenysége, mert felismered, hogy a mélyén a félelem rejtőzik, és nincs más dolgod, mint szeretettel átölelni és megnyugtatni őt, amikor átmenetileg elveszíti a kapcsolatot az önmagából fakadó szeretettel és bizonyossággal.

“Jó, jó, de mi van akkor, ha megalapozott a féltékenység?” – kérdezte tőlem egy beszélgetőpartnerem, amikor az egyéni konzultáció során ugyanerre a következtetésre jutottunk.

“Mi tegyek, ha a kedvesem tényleg megcsal és ez nekem rosszulesik?” Ha ez megtörténik, és te közben szereted magad, akkor ebben a helyzetben sem mérgezed magad a féltékenységgel. Ha szereted magad, akkor képes vagy arra, hogy a nyílt kommunikációt választva beszélj az érzéseidről, és meghúzd a határaidat, ha szükséges.

“És akkor hogyan kezdjem el szeretni magam?” – kérdezheted most. Két egyszerű módszert javaslok: az egyik belülről hat, a másik kívülről.

1. Mostantól minden reggel állj a tükör elé, és mondd el magadnak: “Szeretem magam.” Még a végére sem értünk a májusnak, már érezni fogod a hatását.

2. Írj egy listát hat-hét olyan dologról, amit nagyon szeretsz csinálni, csak azért, mert örömet okoz, de már egy ideje nem szántál rá időt. Írhatsz olyanokról is, amiket mindig is szerettél volna kipróbálni, de még sohasem tetted. Aztán fokozatosan illeszd be őket az életedbe: minden héten legyen legalább két óra, amit ilyesmivel töltesz el. Mire megérkezik a nyár, tele leszel örömteli élményekkel és áradó, szerelmet vonzó energiával!

3. lap: Nyitottság

A szerelemben és a párkapcsolatban a meghitt közelségre vágyunk a leginkább. Arra, hogy valakinek igazán odaadjuk magunkat, testestől-lelkestől, ő pedig örömmel és szeretettel fogadja mindezt. Erre a mélységes odaadásra pedig a nyitottság tesz képessé. Ha nyitottan állsz az élethez, akkor nincsenek előregyártott ítéleteid arról, hogy a dolgoknak hogyan kellene történniük, és az embereknek hogyan kellene viselkedniük. Megengedő és elfogadó vagy önmagaddal és másokkal is: mindenki bátran az lehet, aki. Ettől könnyűvé válik a párkapcsolati kommunikáció, mert a nyitottság mindent elbíró hidakat épít ott, ahol a látszólagos különbségek elválasztanának minket egymástól.

Ha úgy érzed, hogy valami még hiányzik az életedből, tudd, ez csak annyit jelent, hogy még nem váltál nyitottá rá. Amint valóban készen állsz arra a változásra, amit a vágyad beteljesülése hoz az életedbe, a várva várt ajándék már meg is érkezik.

Májusban ezért arra lesz lehetőséged, hogy bátran és nyitottan állj mindenhez, ami veled történik. Ennek a legjobb módja az, ha átmenetileg olyanná válsz, mint Jim Carrey Az igenember című filmben: mondj igent az eléd kerülő lehetőségekre, és nyisd meg magad a legkülönfélébb tapasztalásoknak! Nemcsak hogy remekül fogsz szórakozni közben, hanem szélesre tárod szíved ajtaját a meghitt közelség előtt is! Verd le a lakatot az új lehetőségek kertjét rejtő kapuról, és kezdd el kérni, majd nyitottan befogadni mindazt, amire vágysz: szerelmet, párkapcsolatot, gyógyulást, csodát! Eljött az idő. Ne várj tovább.

Szabadon szárnyaló, szerelmes májust kívánok neked!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top