Ezo

Tízmilliószoros nap, péntek 13 és telihold: ez van ma

Különleges nap a június 13-a, a szerencsétlennek hitt dátumhoz telihold és tízmilliószoros nap is társul. Asztrológusunk, Székelyhidi Ágnes tippjei jönnek, mit (ne) tégy ma.

Tízmilliószoros nap, péntek 13 és telihold: ez van maTeliholdas péntek 13

Péntek 13 – se számmisztikailag, se asztrológiailag, se matematikailag nem szerencsétlen, vagy szerencsés nap. Csupán egy prímszám, amihez a babona negatív eseményeket kapcsol. Mögötte az a félelem húzódik, hogy valami rossz történhet. Gyakorlatilag egy negatív statisztikai örvény húzza le azokat, akik pesszimisták. Ha arra fókuszálunk, hogy milyen baj érhet minket, akkor esélyt adunk neki. Méghozzá óriásit. Épp ezért itt az ideje, hogy átírjuk, illetve felülírjuk a kedvezőtlen spirált.

Erre most adódik a legjobb lehetőség. Ugyanis kora reggel telihold van. A telihold a Nap és a Hold szembenállását jelenti. És amint túljut rajta, azonnal fogy a Hold. Ez segít abban, hogy elengedjük a félelmeinket.

Tízmilliószoros nap

Ráadásul tízmilliószoros nap is van. Ez egy olyan kiemelt fontosságú nap, amikor minden gondolatunk, érzésünk, tettünk és kívánságunk megsokszorozva tér vissza hozzánk. Pontosan tízmilliószorosan.

Számomra ez a nap arról szól, hogy kordában tartsam a gondolataimat. Mindig, minden helyzetben a pozitív, építő, konstruktív dolgokra koncentráljak. Vegyem észre az összes jó eseményt. Tudjak örülni a pici sikereknek is. Ez egy nagy kihívás. Pont akkora, amekkora a hozadéka. A gyönyörködés és a hála képessége olyan kincs, ami emeli a rezgésünket. Ezt úgy kell elképzelni, mint a rádióvevő készüléket: ha arra a frekvenciára tekerünk, ahol a jó dolgok vannak, akkor egy jó széria indul el.

Lehet ebben hinni, vagy sem. Egy próbát megér. Aki pénteken hálával, a jóra nyitottan néz rá mindenre és mindenkire, azt az ajándékot kapja a sorstól, amit úgy nevezünk “szerencse”.
Filozófusok évszázadok óta próbálják definiálni, ezoterikusok évezredek óta próbálják tagadni a szerencse fogalmát. Mindenki a saját eszköztárával és szókincsével keresi a szinonimákat, vagy hessegeti el. A lényegen nem változtat, hiszen ott van a köztudatban. Okoskodás helyett az egyén feladata, sőt felelőssége, hogy ebből a napból a legjobbat és a legtöbbet hozza ki.

Én adok egy esélyt a szerencsének, illetve a sorsnak azzal, hogy lottózom. Nekem a szerencsejáték egy olyan gesztus, amivel esélyt adok a sorsnak, hogy ha akar küldeni nekem egy kis pluszpénzt, akkor megtehesse.

Arra is készülök, hogy egy feszült, vitás kapcsolatot rendbe hozzak. Felhívom az illetőt, és elmondom neki, mennyire bánt, hogy elmérgesedett a viszonyunk. Nem akarom varázsütésre megváltoztatni a helyzetet. Csupán teszek egy lépést a békülés felé. Mindezt elvárások nélkül teszem.

Az is biztos, hogy a nap során gyújtok fehér gyertyát, és megfogalmazom, kimondom, hogy mik azok a dolgok, amiket kész vagyok elengedni: rossz szokások, tulajdonságok, félelmek, mérgek.

Azt tapasztalom évek óta, hogy az élet – vagy hívhatjuk sorsnak is – tehetséges koreográfus. Nekünk csak annyi a dolgunk, hogy engedjük őt érvényesülni. Mindig az történik, ami a legjobb. Mindig ott leszünk, ahol lennünk kell. Mindig azokkal az emberekkel találkozunk, akikkel éppen dolgunk van. Természetesen ez nem “sült galamb”. Vagyis nem várhatjuk, hogy a szánkba repüljön. Meg kell tennünk azt, ami tőlünk telik. A többit rábízhatjuk a sorsra. Péntek 13. is erről szól: tegyünk valakivel valami jót, és megtapasztalhatjuk, hogy nem csak a mesében működik a mondás: “jó tett helyébe jót várj!”.

Ennek szellemében javaslom, hogy mindenki ébredjen derűs elvárásokkal! Gondoljon arra, hogy ez egy különlegesen jó nap lesz! Fegyelmezze meg a negatív hajlamait! Koncentráljon arra, ami örömet és elégedettséget ad! Tegye szerencse nappá péntek 13-át!

Az sem baj, ha ez naivan hangzik. Hiszen a naivitás az a gyermeki tisztaság, ami mentes a félelemtől és lehúzó örvénytől. Nem szabad elfelejtenünk, hogy minden nap egy tiszta lap: egy új esély, hogy végre csupa jó dolog történjen velünk. Kívánom, hogy mindenki ezzel a konklúzióval, mosolyogva zárja a napot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top