Ezo

Igazából szerelem – októberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano, The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják októberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: tévedés
Ami a megoldást hozza: kockázatvállalás
Ami megszületik: kaland

Igazából szerelem - októberi szerelmi előrejelzés

1. lap: tévedés

“Ritka áldás, ha egy igazán érzékeny férfival találkozol” – sóhajtott fel álmodozva a szerelmes regény egyik szereplője, és én gondolatban egyetértettem vele. Hiszen az valóban csodálatos, amikor a szerelmem megérzi, mire vágyom, és mire nem; mi esik jól, és mi nem; és pont úgy szeret, ahogy az nekem a legjobb. Aztán rájöttem, ehhez nem feltétlenül van szükség különleges érzékenységre. Bőven elegendő, ha szerelmünkből fakadóan valódi figyelemmel fordulunk egymás felé, és elköteleződünk a tiszta és folyamatos kommunikáció mellett.

Később aztán megtapasztaltam, hogy létezik az érzékenységnek egy olyan formája, amelyet tévesen értelmeztem, és ezzel korlátozni kezdtem magam. Egy olyan férfiba szerettem bele, akivel úgy éreztem, úgy kell bánnom, mint a hímes tojással. A határozott fellépés súlyosan sebzett belsőt takart, így egy idő után arra kezdtem figyelni, hogyan módosítsak a saját kommunikációmon és viselkedésemen ahhoz, hogy megóvjam őt a további sebzettségtől.

Ám amikor mélyebbre tekintettem, rádöbbentem, valójában nem ez az egyetlen motivációm: igazából attól félek, ha kimondom, amit gondolok, ha kimutatom, amit érzek, elveszítem őt. Kapcsolatunk természete aztán megtanított arra, hogy mekkora tévedés ez: bármennyire óvakodtam, bármennyire vigyáztam, ő akkor is egyre csak távolodott.

Ez az élmény idéződött fel bennem, amikor kihúztam októberre az első kártyát. A képet nézegetve azon kezdtem el morfondírozni, vajon mikor viselkedtem én is így: mikor “hajtottam tovább” a lezárt út felé annak ellenére, hogy a figyelmeztető jeleket már megkaptam? Akkor, amikor továbbra is egyre inkább összehúztam magam, és egyre inkább megpróbáltam megfelelni valaki más elvárásainak.

Mire számíthatunk tehát októberben? Arra készülj, hogy számos olyan élményben lesz részed, amely megmutatja, hol választod tévedésből a számodra rossz irányt.

Tévedsz, amikor úgy véled,
• meg kell változnod ahhoz, hogy elnyerd és megtartsd valakinek a szerelmét;
• nem beszélhetsz az érzéseidről, mert azzal elriasztod a másikat;
• minél több fájdalmat élsz át, annál nagyobb a szerelem.

Egy igazából szerelmes kapcsolatban
• önmagad lehetsz, mert a kedvesed pont olyannak szeret, amilyen vagy;
• sokat nevettek, és sok örömöt éltek át együtt;
• egyre nyitottabbnak és egyre élettelibbnek érzitek magatokat mind a ketten.

2. lap: kockázatvállalás

A második és a harmadik lapról az a néhány mondat jutott eszembe, amit réges-régen, Shakti Gawain Ébredés című könyvében olvastam.

“Nem lehetetlen olyan kapcsolatot teremteni, amely élettel teli, szenvedélyes, önmagát megújító, és soha nem veszíti el szexuális izgalmát. Furcsán hangzik, de éppen azzal tudjuk életben tartani a kapcsolatunkat, hogy nem félünk kockára tenni. Annak érdekében, hogy hiteles személyiség, önmagad maradhass, és hogy megélhesd az igazságodat, szembesülnöd kell azzal a veszéllyel, hogy elveszítheted a partnered. Ne félj kimutatni azon tulajdonságaidat, amelyeket szeretnél elpalástolni, mert előnytelennek hiszed azokat, és attól rettegsz, hogy veszélyeztetik a kapcsolatodat. Lehet, hogy elveszíted a partnered, de sokkal valószínűbb, hogy élő és erős kapcsolatot hozol létre.”

A második lapot nézegetve ugyanis azon kezdtem gondolkodni, vajon mitől félhet az, aki úgy dönt, átsétál egy szakadék fölött kifeszített kötélen. Ha én ezt tenném, félnék attól, hogy

• leesem és megsérülök;
• leesem, és ezzel kudarcot vallok;
• beleesem a folyóba, és az ismeretlen helyre sodor.

Ám ez a kép épp mindennek az ellenkezőjéről mesél, és arról, hogy a szerelemben, a párkapcsolati boldogság érdekében mindig érdemes kockázatot vállalni.

• Amikor vállalod annak kockázatát, hogy önmagad vagy, lehet, hogy keletkezik néhány repedés védekező mechanizmusaid páncélzatán. Ám ez csak ahhoz vezet, hogy kinyisd a szíved, és megerősödj abban, hogy nem kell védekezned, mert pont úgy vagy jó, elegendő és szerethető, ahogy vagy.
• Valójában sohasem vallhatsz kudarcot, mert a kudarc élménye pusztán annyi, hogy valami nem úgy történt, ahogy eltervezted. Ha nem tervezed el, hanem hagyod, hogy a folyamat olyanná alakuljon, amilyenné akar, akkor sokkal örömtelibbé válnak nemcsak a kapcsolataid, hanem az egész életed.
• Ha engeded, hogy kapcsolatotok áramlása ismeretlen külső és belső tájakra vigyen, akkor sohasem fogjátok megunni egymás társaságát.

Októberben ezért arra lesz lehetőséged, hogy új utakat próbálj ki, és vállald annak a kockázatát, hogy minden helyzetben önmagadat adod.

3. lap: kaland

“Veled biztosan nagyon izgalmas lehet az élet!” – mondta valaki lelkesülten kapcsolatunk kezdetén. Akkor elcsodálkoztam ezen, hiszen még nem ismertük egymást annyira. Később rájöttem, talán épp azt érezte meg, amiről a második lap kapcsán írtam. Igen, velem az élet olyan, mint egy kalandos, elefántháton tett utazás a dzsungelben – pont úgy, ahogy a harmadik lapon láthatod.

Ám ez nem egy külső utazás, hanem egy belső. Tudom, nem kell sehová elutaznunk ahhoz, hogy az egymásnak nyújtott valódi figyelem szeretettel, örömmel és folyamatos megújulással töltse meg a kapcsolatunkat. Ha ahelyett, hogy a múltban szerzett tapasztalataim meghatározta dobozba zárom a kedvesemet, azt választom, hogy minden egyes napon úgy tekintek rá, mintha ma látnám először, akkor egy örökös felfedezőúton leszek valakivel, akit egyre jobban szeretek. Ha ahelyett, hogy a tévesen észlelt elvárásoknak akarnék megfelelni, azt választom, hogy szeretem, elfogadom és megmutatom magam pont olyannak, amilyen vagyok, akkor egyre élettelibbé és szenvedélyesebbé válok én magam és a kapcsolatunk is.

Októberben neked is arra lesz lehetőséged, hogy izgalmassá, kalandossá tedd a kapcsolataidat azzal, hogy vállalod önmagad.

Fontos! A kaland és önmagad vállalása nem azt jelenti, hogy mostantól szabadon bírálhatsz mindenkit, akivel csak találkozol. Sokan itt kerülnek tévútra: úgy vélik, a nyíltság és az őszinteség azt jelenti, hogy semmi más dolgunk nincs, mint hangosan kimondani az elménkben megfogalmazódó ítéleteket. Ám ehhez nem kell bátorság.

Bátorság ahhoz kell, hogy arról beszélj, mit érzel. Nem arról, hogy a másiknak mit kellene másképp tennie. Hanem arról, hogy milyen érzések vannak benned itt és most. Amikor ezt megteszed, azt érzed, hogy hátára kapott egy csodálatos, egyszerre erős és gyengéd hullám, amely kalandról kalandra visz életed izgalmas utazásában.

Bevállalós, izgalmas októbert kívánok neked!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top