Ezo

Igazából szerelem – novemberi szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják novemberben a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: az elköteleződéstől való félelem
Ami a megoldást hozza: elengedés
Ami megszületik: igaz szerelem

Igazából szerelem - novemberi szerelmi előrejelzés

1. lap: az elköteleződéstől való félelem

Egyszer egy indiai hercegnő az édesapjától kapott gyűrűvel felkeresett egy hindu bölcset. Azt kérte tőle, hogy véssen a gyűrűbe olyan bölcsességet, mely a szomorú napokban vigasztalja, a nehéz helyzetekben bátorítja, a boldog időszakokban pedig óvatosságra inti. A bölcs pár nap múlva visszaadta a gyűrűt. Egyetlen szót vésett bele: ELMÚLIK.

Ezt a történetet 17 évvel ezelőtt mesélte el nekem terapeuta barátom, amikor néhány hónapos édesanyaként időnként elbizonytalanodtam benne, hogy jól teszem-e, amit teszek. A történettel akkor arra világított rá nekem, hogy attól félek: ami éppen történik, örökre úgy marad, és ez okozza a zaklatottságomat. Onnantól rengeteget segített a gondolat, hogy

•    nem, a kisbabám nem fog örökké felébredni éjszakánként, mert eljön a pillanat, amikor ez megváltozik;
•    nem, nem leszek örökké fáradt, mert eljön a pillanat, amikor ez megváltozik;
•    nem, nem kell örökké ebbe a házba “bezárva” folyton ugyanazt tennem, mert eljön a pillanat, amikor ez megváltozik; majd később:
•    nem, a fiam nem fog örökké kiugrálni a kezeim közül, miközben pelenkázni próbálom, mert eljön a pillanat, amikor már nem lesz szüksége pelenkára;
•    nem, nem kell örökké öltöztetnem, mert eljön a pillanat, amikor már magától teszi ezt;
•    nem, nem kell minden étkezés után takarítanom, mert eljön a pillanat, amikor már nem fog összekenni mindent; és így tovább.

A rengeteg nevetés és öröm mellett a feszült és nehéz pillanatokban jót tett a gondolat, hogy mindez nem fog így maradni.

Amikor egy párkapcsolatban az elköteleződéstől félünk, valami hasonló történik. Úgy véljük, ha elköteleződünk, azzal valami végérvényesen átalakul, amin soha többé nem tudunk változtatni. Az első kártyán az illusztráció remekül ábrázolja ezt: amíg a férfi szeretettel telve talán éppen feleségül kéri a szerelmét, ő attól tart, ez valamiféle rabságot jelent majd, amiből sohasem szabadulhat.

Amikor elkezdtem a saját hiedelmeimet megvizsgálni ezzel kapcsolatban, azt találtam, én attól félek, ha elköteleződöm, nem lehetek önmagam: onnantól kezdve mindenféle elvárásnak kell majd megfelelnem. Attól tartottam, egy párkapcsolatban az elköteleződés azt jelenti, hogy mostantól valaki más fogja megmondani, hogy mikor, mit tegyek; kivel találkozzak; mire gondoljak. Igen, én is úgy véltem, ez mindenképpen valamiféle rabság, amely rengeteg lemondással, és önmagam elnyomásából származó, egyre növekvő fájdalommal jár.

Ám szerencsére tévedtem! Amikor végre megengedtem magamnak az elköteleződést, ráébredtem, hogy ez épp az ellenkezője annak, amit eddig hittem. Ilyenkor elköteleződöm amellett, hogy teljes mértékben odaadom magam, és nem tartok vissza semmit. Odaadom magam

•    a szeretetnek;
•    a kapcsolatunknak;
•    mindannak, ami kettőnk között történik;
•    az együtt átélt élményeknek;
•    a közös céljainknak.

Vagyis mindig, mindenbe száz százalékig beleteszem magam.

Elköteleződni persze nemcsak egy párkapcsolat mellett lehet, hanem
•    önmagad;
•    egy fontos ügy;
•    a hivatásod;
•    egy új tevékenység;
•    a rendszeres mozgás;
•    másfajta étkezés; vagy
•    bármi más mellett is.

Novemberben ezért arra lesz lehetőséged ránézni, mennyire vagy képes arra, hogy száz százalékban, teljes mértékben odaadd magad valaminek, vagy valakinek.

2. lap: elengedés

Az elengedést sokáig szomorú és nehéz dolognak éltem meg, pedig valójában állandóan változó életünk természetes része. Ha jobban megnézed, a kártya hangulata is pozitív: kék az ég, süt a nap, csendesen hullámzik a víz, a piros ruhás nő pedig szeretettel integet az éppen távozó után.

Az elengedés képessége arra hivatott, hogy meggyógyítsa bennünk mindazt, ami megnehezíti, hogy elköteleződjünk. Ezért novemberben nyisd meg a szíved, és engedd, hogy felbukkanjon az összes olyan korlátozó hiedelmed, amely az elköteleződéstől való félelmedet okozza, és engedd el őket. No, persze, ha ez olyan könnyű lenne! – vonod most össze a szemöldöködet kételkedve, ám az elengedés ténylegesen csak döntés kérdése. Igaz, előfordulhat, hogy ezt a döntést egy ideig újra és újra meg kell hoznod ahhoz, hogy a hatását elkezdd érezni. Próbáld ki tehát a következőt:

1. Vedd észre a korlátozó hiedelmet, ami például egy ilyen gondolat lehet: ha elköteleződöm, többé semmit sem csinálhatok úgy, ahogy szeretném.
2. Mondd el magadban ezt a mondatot: erre a hiedelemre már nincs szükségem, ezért most szélnek eresztem.

Valahányszor fülön csíped az elmédben ezt a korlátozó hiedelmet, vagy egy másikat, azonnal tedd mellé az elengedésről szóló mondatot.

Ezt a módszert használhatod akkor is, ha azt veszed észre magadon, hogy túlságosan ragaszkodsz valamihez vagy valakihez. Az elengedéshez semmi másra nincs szükség, mint arra, hogy erre vonatkozó szándékodat újra és újra kifejezd. De ez nekem nem megy! – lehet a következő kifogásod, ami persze szintén egy korlátozó hiedelem. Tehát mi vele a teendő? Mondd el újra: erre a hiedelemre sincs már szükségem, ezért ezt is szélnek eresztem!

3. lap: igaz szerelem

Ha sikerül kitakarítanod magadból az elköteleződéstől való félelmet, akkor rendkívüli módon megnövekednek az esélyeid arra, hogy összetalálkozz azzal a partnerrel, akivel az igaz szerelem megélésére nyílik lehetőséged. Ha pedig már melletted van a társad, akkor azt fogod észrevenni, hogy elmélyül a kapcsolatotok, és megtörténik a természetes továbblépés. Ha az elköteleződés megszületik benned, akkor az létrejön a partneredben is, így meghitt közelség, valódi intimitás alakul ki közöttetek.

Sokféle megfogalmazás olvasható arról, hogy milyen az igaz szerelem, ám azt, hogy neked milyen, csak te tudhatod. Talán érdemes is a novemberrel beköszöntő, téliesre forduló estéket arra használnod, hogy arról ábrándozz, milyen a számodra ideális párkapcsolat; milyen az igaz szerelem.

Ha engem kérdeznének, én azt mondanám, hogy tiszta. Tiszta, vagyis mentes a játszmáktól, a hatalmi harcoktól, az elvárásoktól, és a fölöslegesen magunkra húzott szerepektől. Pont olyan, mint a harmadik kártyán látható képen: minden könnyedén, erőfeszítés nélkül történik; jól érezzük magunkat együtt; figyelünk egymásra. A kapcsolatunkat az isteni gondviselésre bízzuk, ettől olyan, mintha folyamatosan a felhőkön vagy Isten tenyerén ringatóznánk. Mivel elköteleződtünk önmagunk, a kapcsolatunk és egymás mellett, természetes közöttünk a folyamatos, nyílt kommunikáció. Bátran beszélünk az érzéseinkről, és elmondjuk egymásnak, mit szeretnénk. Mivel nem elvárásokat, hanem kéréseket fogalmazunk meg, és tiszteletben tartjuk egymás határait, mindenre lehet igent és nemet is mondani. Vagyis szeretjük és elfogadjuk egymást pont olyannak, amilyenek vagyunk.

Az elengedésen keresztül szerelmet hozó novembert kívánok neked!

Sarkadi Kriszta

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top