Ezo

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

Sorozatunkban, az "Igazából szerelem"-ben Sarkadi Kriszta a szerelemkártyáiból jósol: minden hónap első napján kihúzza azokat a kártyákat, amelyek adott hónapban a legnagyobb segítségünkre lehetnek abban, hogy harmonikus kapcsolatban éljünk.

Az ismert amerikai párkapcsolati szakértő és spirituális tanító, Chuck Spezzano The Love Pack elnevezésű gyógyító kártyáit hívtam segítségül, hogy megtudjam, milyen energiák támogatják januárban a szerelmes, szeretetteljes kapcsolatok kialakulását, ha még egyedül vagy, és elmélyülését, ha már melletted a társad.

Ami akadályozhat: rossz döntések
Ami a megoldást hozza: gyógyulás
Ami megszületik: az élet élvezete

Igazából szerelem – januári szerelmi előrejelzés

1. lap: rossz döntések

Van, amikor azt gondolom, rossz döntések nincsenek is. Meggyőződésem, hogy mindig minden helyzetben a tőlünk telhető legtöbbet és legjobbat tesszük, ezért nem tudunk igazán rosszul dönteni. Sőt abban is hiszek, hogy minden döntésünk azért születik, hogy abból megtanuljunk valamit önmagunkról.

Akkor mégis mit jelenthet ez a lap? Milyen rossz döntések akadályozhatnak abban, hogy boldog, szerelmes, harmonikus kapcsolatban éljek a kedvesemmel?

Ha a kártyához tartozó képet megnézed, ott azt látod, hogy a történet főszereplője az összes, szépen mosolygó alma közül kiválasztotta azt az egyet, amelyik kukacos. Már ez a jelenet rávilágít a rossz döntések lényegére: valójában semmi súlyos baja nem esik annak, aki a kukacos almát választja, hiszen nem lesz tőle beteg, és belehalni sem fog. “Mindössze” annyi történik, hogy az almát nem tudja majd teljességében élvezni, hiszen a kukacos részt ki kell dobnia, mert rossz ízű, sőt egy rész teljesen hiányzik: az, amit a kukac már bekebelezett.

A rossz döntések ezért pusztán annyit tesznek velünk, hogy letérítenek a szeretet, a szerelem, az egység, a bőség, a siker, a harmónia, a boldogság, az intimitás irányába vezető útról, így átmenetileg fájdalmat tapasztalunk meg. Ilyenkor nem tudjuk az életet a maga teljességében megtapasztalni, mert a fájdalom hatására összehúzódunk, és elfordulunk az élettől.

Mikor hozol rossz döntéseket? Akkor, amikor

• mindenáron ragaszkodsz ahhoz, hogy a dolgok úgy történjenek, ahogy szeretnéd;
• kétségbeesetten védelmezed a függetlenségedet;
• félelemből döntesz valami mellett;
• bűntudatot érzel, ezért nem azt választod, amit a szíved mélyén szeretnél;
• áldozatnak érzed magad, ezért úgy véled, nem is tehetsz mást;
• a döntéseddel tudat alatt bosszút akarsz állni valakin;
• úgy véled, pont ettől leszel különleges;
• a döntéseddel lázadni szeretnél valaki vagy valami ellen, akkor is, ha ez fájdalmat okoz neked.

Ezeket a döntéseket az a részed sugalmazza neked, amelyik fél a kapcsolódástól, fél a szeretettől, fél a közelségtől, fél a szerelemben való feloldódástól.

Januárban ezért kicsit olyan érzésed lesz, mintha lelassult volna az idő. Kifejezetten sokszor meg fogod tapasztalni a döntésed előtti pillanatot, és alkalmad lesz megvizsgálni a motivációdat. Így lehetőséged lesz arra is, hogy mást válassz, mint amit eredetileg választottál volna, és meghozz egy jobb döntést.

2. lap: gyógyulás

Mindez azért fontos, mert valójában mindannyian oda szeretnénk eljutni, hogy az automatikusan meghozottak is egytől egyig jó döntések legyenek. Ehhez az szükséges, hogy felfedezzük, elfogadjuk, megszeressük, és ezen a módon meggyógyítsuk azokat a részeinket, amelyek egyelőre még a rossz döntéseket hozzák.

Ezért januárban nemcsak azért fog lelassulni az idő, hogy legyen alkalmad mérlegelni, és máshogy választani, mint korábban, hanem azért is, hogy észrevedd, ha rosszul döntöttél. És itt lesz nagyon fontos a következő lépésed.

Az automatikus reakciónk arra, ha valamit rosszul csinálunk, az, hogy elkezdjük szapulni magunkat. Főleg ha olyasvalami sikerül félre, amivel már régóta próbálkozunk, és amiről úgy véljük, már tudnunk, értenünk kellene, és már igazán a tökéletesen művelők közé tartozhatnánk. Ám a fejlődésünk folyamatos, és a gyógyulásunk rétegekben zajlik. Ezért ha úgy érzed, valamit már meggyógyítottál magadban, de most mégis visszatért, akkor tudd, hogy nem erről van szó. Annyi történik, hogy készen állsz egy újabb réteg meggyógyítására, ezért az most a felszínre került, hogy lásd.

És mit is jelent pontosan a gyógyítás? Azt, hogy elfogadod és szeretettel árasztod el ezt a részedet. Szereted úgy, ahogy van, és nem próbálod meg átalakítani. Megbocsátod magadnak, hogy védekezésből fakadóan ez a rész kialakult benned, és átöleled őt.
“De akkor sohasem fog megváltozni, és továbbra is rossz döntéseket fogok hozni!” – kiáltasz fel most rémülten, ám szerencsére tévedsz. Minél nagyobb ellenállást fejtesz ki valami ellen; minél inkább át akarod alakítani, és azt akarod, hogy valami más legyen helyette, annál több erővel töltöd fel, és annál inkább maradásra bírod. Amint elfogadod és megszereted, ami van, azonnal elkezd átalakulni valami még sokkal jobbá.

A képen azt is láthatod, hogy ehhez a gyógyuláshoz ketten kellenek. Ketten viszik azt az összetört szívet, amely gyógyításra vár. Ez azért van így, mert mindenki, aki számodra fontos, akit szeretsz, vagy valami más miatt állandóan a közeledben van, téged tükröz. Neked mutatja meg azokat a sebzett, rejtett részeidet, amelyek arra vágynak, hogy észrevedd, elfogadd, magadhoz öleld, és megszeresd őket.

3. lap: az élet élvezete

Tavaly augusztusban fent, a budai Várban beszéltem meg valakivel egy találkozót. Akit vártam, késett, ezért volt időm körbesétálni ott, ahol olyan régen jártam már. Elbűvölve csodálkoztam rá újra a sok szépségre, pont úgy, mint egy turista, aki először jár itt. Negyedóra múlva azzal hívott fel az ismerősöm, hogy sajnos egyáltalán nem tud jönni, tegyük át a találkozót máskorra. Ó, de jó, gondoltam, akkor be tudok ülni abba a kis kávézóba, amit kinéztem az előbb! Egyeztettük az új időpontot, én pedig tovább élveztem a nyári napsütést és a szép látványt.

Pedig választhattam volna azt is, hogy felbosszantom magam azon, amit történt. Érezhettem volna azt, hogy átvertek, nem tartották tiszteletben az időmet, szórakoztak velem, kitoltak velem stb. Ám én úgy döntöttem, hogy inkább örülök annak, ami van, és elengedem korábbi elképzelésemet.

Az élet állandóan, minden pillanatban arra hív, hogy élvezd, és leld a lehető legnagyobb örömödet benne. Ha úgy véled, veled éppen nem ez történik, annak az az oka, hogy folyamatosan megítéled mindazt, amit átélsz. A hibát ott követjük el, hogy aprólékosan kidolgozott elképzeléseink vannak arról, minek és hogyan kellene történnie ahhoz, hogy boldogok legyünk. Ha ez az elképzelés egy kicsit is sérül, máris úgy érezzük, hogy megfosztottak valamitől, tehát az élet élvezhetetlen.

Ám a helyzet az, hogy az örömteli élet megtapasztalásának ugyanúgy az elfogadás a kulcsa, mint  a harmonikus párkapcsolatnak. Úgyis egy új év kezdődik, határozd hát el, hogy mostantól nyitottan és kíváncsian fogadod mindazt, amit az élet neked kínál! Ha képes vagy beengedni, ami érkezik, januárban csodálatos, örömteli, élvezetes időszakokban lehet részed!

Párkapcsolati Gyorsszervíz: Sarkadi Kriszta – tanító, gyógyító, papnő
“Szeretni nem kell megtanulnunk, mert a szeretet ott lakozik mindannyiunkban – ez alapvető, megmásíthatatlan természetünk. Ezért nekem pusztán az a dolgom, hogy utat mutassak abban, hogyan tudod eltakarítani a szeretet áramlásának útjában álló, belső akadályaidat. A részedről pedig ehhez semmi másra nincs szükség, mint egy kis hajlandóságra: annak felismerésére, hogy ha nem vagy maradéktalanul boldog, akkor itt az idő, hogy új döntést hozz. Akár csoportban, akár négyszemközt találkozunk, megtartalak, miközben változol, én végigkísérlek az utadon. Örömmel vagyok a bábája újjászületésednek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top