Aktuális

Mindenért meg kellett küzdenem

Komoly közvélemény-kutatási adatok bizonyítják, hogy lapunk olvasói között szép számmal akadnak Barátok közt-rajongók. Nyilván van olyan Nõk Lapja-elõfizetõ is, aki nem nézi meg minden este a népszerû teleregényt, de Deutsch Anita még számukra is ismerõs lehet.




Amellett, hogy többször szerepelt a címlapunkon, egy időben – mint bizonyára sokan emlékeznek –, ő volt lapunk reklámarca. Tehát ő mindenképp a miénk.

– Mivel múlatta az időt a Barátok közt előtt?
– Jelentkeztem a színművészetire – nem vettek föl. Kezdetben egy ideig keleti ékszereket árultam egy utcai standon, voltam reggeliztető, dolgoztam egy magánszállodában. Később kimentem Amerikába bébiszitternek. Akkoriban már statisztáltam. Aztán húsz évesen fölvettek Gór Nagy Mária Színitanodájába, amellett már elég sokat forgattam is – epizódszerepeket kaptam. Utána elvégeztem az ELTE-n a művelődésszervező szakot.







Bátyjával, Deutch Tamással
– Hogy lett sorozatszínész?

– A televízióban először műsorvezetőként tűntem föl. Dolgoztam az RTL Klubnál, és a Duna TV-ben is – itt volt a kedvenc műsorom, mert extrém sportokról szólt. Az M1-en pedig egy női életmódmagazint vezettem. Aztán elkezdett hiányozni a színház. Győrben kaptam szerződést, és boldogan mentem játszani. Végül, de nem utolsósorban, az első évad után jött a sorozat.

– Nagyon szigorú lányt játszik.
– Egy rádiós műsorvezető – szerintem gyönyörűen – úgy fogalmazott: Andrea olyan, mint egy jéghegy, amelyen időnként átsüt a nap.

– Ezek szerint szereti?
– Nagyon! Elfogult vagyok vele, és mindig megvédem. Néha még veszekszem is érte, ha valaki szidja.

– Mindig szívesen bújik a bőrébe?
– Persze! Életszerű, kiválóan megírt szerep, amelyet jó játszani. Azt azért nem bánnám, ha néha-néha elmosolyodna. Sajnos, nem fog, mert alapvetően hideg nő.







Barta Lajos: Szerelem című darabjában, partnere: Mesterházy Gyula
– Akkor miért kedveli?

– Naponta tíz-tizenkét órát Andrea vagyok. Hozzánő az emberhez az, akivel ennyi időt együtt tölt.

– Forgatáson kívül rajtakapta már magát azon, hogy Andrea áll Anita helyén?
– Ez a legelső időkben néha megesett, de azóta szerencsére elmúlt. Igaz, civilben is tudok olyan lenni, mint ő. Néha én is nagyon kemény vagyok, de nem állandóan, és soha nem viselek piros rúzst. Viszont mosolygok.

– Miben különböznek még?
– Bár tetszik, ha valaki, mint a szerepbeli énem, ágyból felriasztva is elegáns, én inkább sportos vagyok. Az ő haja egyenes, az enyém nagyon göndör, ezért állandóan ki kell “vasalni”. Most le is vágattam belőle, mert kezdi megsínyleni a kezelést.

– Azt mondta sportos. Úgy érti, mint a bátyja, aki – jobb, ha ismét leszögezzük –, nem a politikus Deutsch Tamás.
– A volt miniszter tényleg nem rokonom, aminek azért örülök, mert mindent a saját erőmből akarok elérni. A bátyám is Tamás, de ő válogatott úszó volt. Egyébként korábban nem sportoltam.







Jelenet a Barátok köztből
– Pedig az alakjából ítélve, valami komolyabb mozgásra gondol az ember.

– Ha tehetem, aerobikozom. De imádok táncolni, szórakozni is.

– Hová jár mulatni?
– Gyakran előfordul, hogy a kollégákkal együtt bulizunk. Nemrég egyikük szülinapján közösen kibéreltünk egy kávézót, és nagyon jól éreztük magunkat. Amikor lemegyek Győrbe, néha ott ülök a színészbüfében hajnali háromig, vagy együtt elmegyünk valahová. Ilyenkor teljesen feltöltődöm.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top