Aktuális

Sztár lett Zséda

Zséda, azaz Zsédenyi Adrienn talpig feketében is üde, tavaszias jelenség. Kávét rendelt – ez már a második –, mert nála kávéval indul a nap. Egy jó feketére azonban mindig elcsábul.




Több káros szenvedélye nincs. Gimnazistaként vadul cigizett, mióta énekel, abbahagyta. Árt a hangjának. Pedig erre a hangra érdemes vigyázni. Hagyományainkhoz híven a Nők Lapja idén is döntött arról, ki kapja a Sztár lett (Gundel-díjat). Díjazottunk ezúttal Zséda! Tavaly nyáron még erről beszélgettünk, ugyanebben a zuglói vendéglőben, hogy végre a saját szólóénekesi útját járja. Bár a popvilág nagyágyúi – Charlie és Somló Tamás – már új csillagként ünnepelték, az igazi nagy népszerűség még váratott magára. Nem sokáig. Azóta sok minden történt. Első, önálló lemeze bearanyozódott – már készül a következőre –, az RTL Klub Szeress most! sorozatának főcímdalára is őt kérték fel. Átvehette az Év énekesének kijáró eMeRTon-díjat.

– Egy év sem telt bele, és máris a topra kerültél. A Nők Lapja “Sztár lett” díját szintén te kaptad. Álmodni sem lehetne szebbet.

– Azért voltak álmatlan éjszakáim. A közönség ugyan ismert a Cotton Club Singers együttesből, csak egészen más egyedül kiállni a pódiumra. Többen mondták, hogy az én habitusommal és a zenémmel nehéz betörni az élvonalba.

– Zeneileg hová sorolnád magad?

– Mellőzném a címkéket, mivel azt szeretném, hogy elsősorban mint énekest könyveljenek el. A zene ugyan a pop vonalába tartozik, mégis olyan könnyűzenének nevezném, amelybe belefér a dzsessz, a sanzon, a blues, tehát a daléneklés sokfélesége.





– Ilyen dzsessz- és blues keverék az egyik gyönyörű számod: Érezd, amit én.

– A páromnak is ez a kedvence. Reggeli blues. Arról a reggelről szól, amikor rájössz, hogy minden úgy van, ahogy te szereted.

– Felteszed a lemezt, kortyolgatod a kávét, és minden úgy van, ahogy kívántad. A férjed is ezt gondolja, vagy neki egészen más erről a véleménye?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy a siker és mindaz, ami vele jár, nem okoz zökkenőket a kettőnk életében. De az alapok szilárdak, és történjék bármi, szeretjük egymást. Csak arra nem lehet rávenni, hogy olyan helyeken jelenjünk meg együtt, ahol elkerülhetetlen a fotózás. Olykor-olykor elviseli, mint legutóbb az aranylemezem átadásán, mivel nagyon büszke rám, de ezek kivételes alkalmak.

– Jobban szeretnéd, ha gyakrabban mutatkoznátok együtt?

– Érdekes, épp azt csodálom benne, hogy tud mértéket tartani. Ez olyan férfias. Nem tudnék felnézni rá, ha médiaszereplő lenne. Márpedig nekem fontos, hogy otthon a férfi legyen az úr, akire nyugodtan rábízhatom magam. Elég kemény, férfias ez a pálya, nagy megkönnyebbülés otthon nőnek lenni. Roppantul imponál, hogy a páromnak rend van a fejében, és pontosan tudja, mivel lehet engem boldoggá tenni. A döntés mindig az övé. Szerencsémre orvos létére még zenerajongó is, tíz évig zongorázott, így a szakmai véleményében is megbízhatom.

– Szerelem volt első látásra?

– Néhány éve a barátnőimmel éppen átestünk egy drámai szakításon, és elmentünk egy “felejteni akarunk” nyaralásra. Alig vittem magammal valamit: fürdőruhát, sortot, szalmakalapot, szemspirált. Eszem ágában sem volt ismerkedni, csupán felejteni akartam, és új életet kezdeni.





– Hát ez bejött.


– Be. Azóta odamegy nyaralni mindenki, akinek elmeséltem az ismerkedésünk történetét. Nekem az is imponált, hogy belém szeretett, és nem az énekesnőbe. Holott engem színpadon kell látni, ott hozom a legjobb formámat, civilben alig lehet rám ismerni. Képtelen vagyok olyan bátran, felszabadultan viselkedni, mint a pódiumon. Ezért örültem, hogy neki így tetszettem meg: smink nélkül, fürdőruhában, a magam természetességében.


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top