nlc.hu
Aktuális
Egy plasztikai sebész történetei 2.

Egy plasztikai sebész történetei 2.

Valóban úgy van, hogy csak beugrik az ember – a hollywoodi sztárokhoz hasonlóan – a plasztikai sebészéhez egy kis arcfelvarrásra vagy mellplasztikára, és azután bombanõként hagyja el a klinikát?

A múlt héten már bepillantást nyerhettünk egy hazai plasztikai sebészeti rendelőbe, most folytatjuk a kíváncsiskodást.

Újra a múlt heti cikkem helyszínén, egy plasztikai sebészeti magánrendelő elegáns várójában ülök. Az imént jött ki a rendelőből egy fiatal lány, aki az orrán gipszet visel (orrplasztikán esett át), és egy ismert, negyvenes nőnek adta át a kilincset.

– Felismerte a hölgyet? – kérdezi később a plasztikai sebész. Bólintok, bár megjegyzem, teljesen megváltozott a nő, mióta utoljára láttam.

– Igen, megfiatalodott. Arcfelvarrást, mellplasztikát végeztem rajta, a nyakát is feszesítettem. De most meg kell állnia! Gyönyörű lett, letagadhatna tíz-tizenkét évet, a haja takarásában vannak a hegek – azt tudni kell, hogy nincs olyan plasztikai sebészeti beavatkozás, amely után ne maradnának hegek! –, és most be kellene fejezni. De ő nem akarja. Az elmúlt két évben rengeteg pénzt hagyott nálam, állítólag a férje anyagilag bajba jutott emiatt is, de úgy látom, mostanra a nő szenvedélyévé vált az átalakíttatás. Ha tovább operálnánk, akkor hamarosan a laikusok is észrevennék, hogy valami nem stimmel rajta. Egy esztétikai plasztikai műtétnek akkor jó az eredménye, ha valaki társasági közelségben nem veszi észre, hogy az illető ilyen műtéten esett át. Az előbbi hölgyhöz legalább tíz évig nem lenne szabad hozzányúlni… Azt hiszem, pszichésen sérült lehet, vagy a házassága jutott válságba, esetleg a karrierje leáldozóban van, ezért ebben látja a megoldást vagy a kapaszkodót.

„Szűzhártyát nem állítok helyre”

– Valóban vannak olyanok, akik sorozatban végeztetnek magukon szépészeti műtéteket? – kérdezem borzongva.

– Ha idősebb hölgy fiatal férfival él együtt, előfordul, hogy mindenáron fiatalítani szeretné magát. Ma már korszerű fiatalító eljárásokat végeznek a plasztikai sebészek, de az szinte lehetetlen, hogy valakinek az egész testét húsz-harminc évvel megfiatalítsuk. Volt olyan páciensem, aki arcfelvarrást kért, azután a nyaki ráncait varratta fel, majd következett a melle, a hasa, a feneke, de például a keze ma is árulkodik a koráról.

– Egy olyan nőt is ismertem – a közeli piacon volt standja –, aki a lányát prostituáltnak adta, és a lány keresetéből jól éltek. Amikor a lányon kezdett látszani a kora, akkor felkerestek: plasztikázzam meg a mellét és a fenekét, ám később, amikor elérkezettnek látták a házasságkötés idejét, előálltak azzal a kéréssel, hogy „állítsam helyre” a lány szűzhártyáját – meséli az orvos. – Mondtam, hogy ilyesmivel nem foglalkozom, de később megtudtam, hogy egy nőgyógyász elvégezte a lányon a műtétet. Sőt, legnagyobb megelégedésükre feleségül vette őt egy bolgár kereskedő, aki talán a mai napig azt hiszi, hogy az akkor harminc év körüli nő neki tartogatta a szüzességét.

» A cikk itt folytatódik!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top