nlc.hu
Aktuális
Hogy ünnep legyen, s ne rémálom… – II. rész

Hogy ünnep legyen, s ne rémálom… – II. rész

Vigyél el!

„Arra kértem a férjemet, hogy december 25-ét és 26-át töltsük el egy wellness-hotelben a gyerekekkel, hogy nyugodtan pihenhessünk, egymással foglalkozhassunk, s idén ne kelljen pont karácsonykor végiglátogatni az összes rokonunkat. A férjem is örülne neki, de nem mer igent mondani, mert mit fog szólni a Joli néni, ha nem megyünk hozzájuk 25-én. Nem az lenne fontosabb, hogy mi mit szeretnénk?”

(narciszka…@…)

Kata: Akkor hívd fel te a rokonokat, hogy idén kicsit másképp tervezitek a karácsonyt, és inkább a két ünnep között (vagy januárban) látogatnátok meg őket. Fontosak a hagyományok, a szokások, de amint merevekké válnak, az ember kezdi rosszul érezni magát miattuk. Lehet változtatni, ne féljetek tőle! És ha Joli néni megsértődne, akkor végig kell gondolni, kivel, hogyan lennétek szívesebben, és előtérbe helyezzétek-e a távoli rokonok szempontjait – a sajátotok rovására. Joli nénit könnyen megbékítitek, ha 26. után, pihenten és kisimultan meglátogatjátok.

Lazák a szüleim

„Nálunk általában nincs nagy vacsora, sokszor a karácsonyfát is az utolsó pillanatban díszítjük fel. Ez elég vicces, de most egy kicsit zavar. Tizenhét éves vagyok, van egy barátom, akit meghívtunk, hogy szenteste, amikor már befejezték az ünneplést, jöjjön át hozzánk. Ők nagyon rendszeretők, precízek, és nem tudom, mit fog szólni a barátom, ha meglátja, hogy nálunk milyen is a „szaladós” karácsony.”

(…kriszta@…)

Kata: Én is ismertem olyan családot, ahol a családfő minden év december 24-én, este hatkor átcsöngetett a szomszédba, hogy nincs-e karácsonyfatalpuk. Aztán nyolckor kértek pár égőt az égőkészlethez. Jópofán fogták fel, hogy ilyen lazák. A szüleid lazaságából ne csinálj gondot, lehet, hogy a barátod élvezni fogja a helyzetet. Ha mégis problémát jelent számodra, akkor te is bevezethetsz új szokásokat, például segíthetsz főzni valami finomat – vagy ha ezt nem szeretnéd, akkor figyelmeztetheted a barátodat, hogy ne éhgyomorra érkezzen!

Csigó Katának postacímünkre vagy a katalin.csigo@sanomabp.hu e-mail címre írhattok levelet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top