Aktuális

Bánjunk jól a pénzzel!

Nekünk, nõknek sok esetben iszonyú perceket okoz a PÉNZ. Így, csupa nagy betûvel, hiszen akár tananyag is lehetne az iskolában, ha már egyszer sokkal inkább meghatározza az életünket, mint a kémia.




Szerencsére, én azon nőneműek körébe tartozom, akik folyamatos pénzügyi képzésben részesülnek életük párja által. Például tudom, hogy melyik az a bank, ahol (és kizárólag csak ott!) nyithatok számlát, mert nincs számlavezetési díj, lekötés nélkül is jól kamatozik a pénzem, és bármit el tudok intézni telefonon vagy interneten. Tudom, hogy ha elutazunk, le kell kapcsolnunk a bojlert, és ki kell húznunk a tévét, mert hihetetlen, mennyit spórolhatunk meg ilyen apróságok által. Ha hitelt veszünk fel, ha szolgáltatókat választunk, nem nekem kell hasonlítgatnom, kalkulálgatnom – mindezt átvállalja a férjem, havi néhány órás kiselőadás-sorozatért cserébe, amit én bölcsen, csendben, végighallgatok… Mert tudom, hogy beosztani, spórolni tudni kell, és ha valaki nem tud, tanulja!
Ilyen előképzettség mellett, nagy érdeklődéssel olvastam, hogyan képes a pénztárcája körül lavírozni a huszonéves Annamária, a négy gyermekét nevelgető Ági és férje, vagy a válása után, két kicsivel egyedül maradó Borsika, A hét témája rovatunk legújabb összeállításának szereplői.

A teljes cikk a 47. héten, november 22-én megjelenő Nők Lapjában olvasható!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top