Aktuális

Én családom, te családod

Tele a város a karácsonyi készülõdéssel (és elviselhetetlen mennyiségû reklámmal). A te gyomrod pedig már elõre görcsben: kijössz-e anyósodékkal a fa alatt?




Alig-alig beszélünk arról, hogy a legpazarabb ajándékok ellenére sem lesz boldog-meleg-szép az ünnep, ha az otthoni légkör indulatokkal teli, ha az én családom meg a te családod nem fér meg egymással. Mert bizony egyetlen pár sem él légüres térben, szülők, testvérek, sógorok szövevényes hálója veszi körül őket. Hogyan tud beilleszkedni egy fiatal feleség, férj (élettárs) a párja családjába? Kell illeszkedni? Ha igen, akkor miként lehet kialakítani a saját értékrendünket? Baj-e, ha kezdetben a fiatalok valamelyest eltávolodnak a szüleiktől épp annak érdekében, hogy összecsiszolódjanak? És hogyan lehet elkerülni a tébolyult karácsonyesti rohanásokat (az egyik családban meg kell enni a díszvacsorát, a másikban pedig el kell énekelni a Mennyiből az angyalt…)? Megannyi megválaszolatlan kérdés, amelyre talán tudod a választ. Ha igen, írj! Beszéljük meg!

A teljes cikket a 48. héten, november 29-én, szerdán megjelenő Nők Lapjában olvashatod!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top