Aktuális

Átalakulhat a parkolás Budapesten

A főváros a tervek szerint hamarosan kilép a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásból, ezt követően a BÖPT által eddig üzemeltetett parkolóhelyek kezelését a főváros tulajdonában álló Parking Kft. látná el. Így a parkolási díjak nem a céghez, hanem közvetlenül az önkormányzathoz folynak be.

A főpolgármesteri kabinet hétfői ülésén többek között tárgyalt az új fővárosi parkolási rendszerről a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulásból történő kilépés tervezett menetrendjéről.

A Főváros vezetése ugyanis kezdeményezi, hogy a Fővárosi Önkormányzat mondja fel a Budapesti Önkormányzati Parkolási Társulást létrehozó megállapodást. Erre azért van szükség, hogy a most még a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. üzemeltetésében működő mintegy 3000 fővárosi parkolóhely kezelése jogszerűen a 100 százalékban fővárosi tulajdonú Parking Kft. kezelésébe kerülhessen.

Még 2009 áprilisában fogadta el a Fővárosi Közgyűlés Budapest parkolásirendszer-fejlesztésének stratégiai tervét. Ennek lényege egy egységes parkolási rendszer bevezetése. Az új rendszerben a jelenlegi 7 várakozóhely-üzemeletető társaság helyett egy városgazdálkodási szervezetre bíznák a parkolóhelyek üzemeltetését, ha a kerületek is egyetértenek az egységesítési javaslattal.  

Így a parkolás szervezése, a várakozóhely-üzemeltetési rendszer fejlesztése jelentősen egyszerűbbé és átláthatóbbá válna. Ebben a modellben az autósok által a parkolásért fizetett pénz nem a céghez, hanem közvetlenül az önkormányzathoz folyna be. 

 

 

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top