Aktuális

Női vezérigazgatója lesz a GM autógyártónak

A General Motors történetében először lesz nő a vezérigazgatója az amerikai autógyártónak. Sőt az egész autóiparban ő az első nő, aki ilyen magas pozícióba jutott.

Forrás: media.gm.com
Forrás: media.gm.com

A cég irányítását Mary Barra veszi át Dan Akersontól, aki 2010 óta vezette a céget. Barra jelenleg a GM-en belül a termékfejlesztésért és a minőségbiztosításért felelős.

A piaci elemzők szerint a vezetőváltás nagyon fontos egy autógyártó cég életében, mert a vezető személye több milliárd dolláros eltérést jelenthet bevételekben.

Barra nemcsak a GM első nő vezérigazgatója lesz, hanem az egész autóiparban ő lesz az első nő, aki ilyen magasra jutott. 1980-ban, húszéves kora előtt csatlakozott a GM-hez az egyik szakképző intézet hallgatójaként, innen küzdötte fel magát egészen a vezérigazgatói posztig. Volt üzemvezető, a mérnöki üzletág alelnöke, több üzletág vezérigazgatója, irányította a humánerőforrás osztályt, és közben a Stanford egyetemen MBA diplomát szerzett.

 

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top