Aktuális

Muzulmán vallású, osztrák nőt erőszakoltak meg Dubajban

Őt zárták börtönbe három napra, nem pedig a támadóját.

Visszatért Bécsbe Dubajból az a muzulmán vallású osztrák nő, akit állítása szerint december elején Dubajban megerőszakoltak, majd az ottani hatóságok eljárást indítottak ellene tiltott alkoholfogyasztás és házasságon kívüli szexuális kapcsolat miatt.

A 29 éves bécsi egyetemista, akinek nevét nem hozták nyilvánosságra, jelentette a hatóságoknak, hogy december elsején éjszaka egy dubaji luxushotel mélygarázsában egy jemeni férfi megerőszakolta. A dubaji hatóságok azonban nem a támadót, hanem őt zárták börtönbe három napra, és útlevelét is elvették. Az esetet négy nappal később, december 5-én jelentette az Egyesült Arab Emírségekben működő osztrák nagykövetségnek. Attól kezdve a képviselet a gondját viselte. Bécsből Dubajba utazott az osztrák külügyminisztérium válságstábja, amely „legmagasabb szintű” tárgyalásokat folytatott a nő elengedése érdekében. Végül csütörtökön utazhatott el, és csak közvetlenül az indulása előtt kapta vissza az útlevelét.

A nő ellen eljárás indult alkoholfogyasztás és beleegyezésen alapuló szexuális kapcsolat miatt. A jemeni férfi tagadja az erőszakot, azt állítja, hogy a nő pénz fejében beleegyezett az együttlétbe. (Az iszlám törvények tiltják a házasságon kívüli nemi kapcsolatot és az alkoholfogyasztást muzulmánok számára.)

A nő szabadon engedéséért online aláírásgyűjtés is indult, a kérelmet 250 ezren írták alá.

Tavaly júliusban egy norvég nő kegyelem révén szabadulhatott, miután börtönbüntetésre ítélték tiltott szex miatt. Előzőleg hivatalosan panaszt tett amiatt, hogy egy kollégája, akivel együtt utazott az emírségekbe, megerőszakolta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top