Aktuális

Még négy napig ingyen nézhető a tabudöntő dokumentumfilm

Ritkán esik szó az időskori szexről és szelemről. Sós Ágnes dokumentumfilmjének szereplői megtették: megdöbbentő őszinteséggel mesélnek érzéseikről. Íme, a legjobb részek!

Sós Ágnes Szerelempatak című filmje tabudöntő és megható alkotás. Egy kis erdélyi faluban élő idős férfiak és nők mesélnek szerelemről, szexről, nem csak fiatalkorukból, de napjaikból is. 

Az előjáték divatba jött, mint az evés
“Mikor akart hozzám bújni, akkor én szálltam le ezen a felin az ágynak. Akkor csalogatott vissza. Akkor újra, mikor ölelt meg, akkor én szálltam le. S ez így ment. Hát ő hogy szenvedhetett! Nem volt kedvem. Mondtam, hogy nincs kedvem nekem. Aztán látta, hogy úgy vonzódom, hát ilyen, úgy szokták mondani, előjátékokat csinált, hogy lefeküdtünk, elkezdett játszani, csókolt, Még négy napig ingyen nézhető a tabudöntő dokumentumfilmmindenem, nyakamat, mindent, hogy ’hogy szeretlek, hogy imádlak’ s úgy befolyásolt aztán. Ez úgy bejött divatba aztán, mint az evés”

Eljött, elkísért, 50 évig
“Odagyütt a tánctanár, megfogta a kezemet, vezetett a (terem) közepire. Na, hát akkor idefigyeljenek: egy-kettő, egy-kettő, egy-kettő – mutatja a néni a tánclépéseket, és idézi fel az estét. – Én meg csináltam utána. Aztán meg ugye fogott és vitt, mint a szélvész, körbe. Hát én úgy keringőztem az első perctül kezdve, mint a világ! Velem mutatta be az összes táncot, meg akkor a tetejébe még megnyertem a szépségversenyt. Aztán, na, mindjárt tudtam, hogy honnan fúj a szél… Mondtam, most megyek. Ő meg hogy jó estét kislány, ne siessen annyira, elkísérem haza, ha megengedi. Hát, mondom, csak jöjjön. Eljött, elkísért. Ötven évig.”

Mosd meg a kezed, s elégítsd ki
“A szerelem, ha sírig kell tartson, akkor tartson, s legyél boldog. Csókoljad, igényeit elégítsd ki. Ha tésztában van a kezed s a férjed megyen el, vedd ki a tésztából a kezedet, s mosd meg, s az Még négy napig ingyen nézhető a tabudöntő dokumentumfilmigényét elégítsd ki. Aztán is tudsz dagasztani. Úgy esett, mint ha a hátunkba a kést szúrták volna sokszor, no de hát, ha a férfinak elmondtad a hitet, akkor hagyd. És kész.”

Átölelni, megcsókolni, megsimogatni
“A férfi ott legyen, ahol kell. A tetején. Fölemeli a lábáját, a nő megfogta az embernek a fejit, megdörgölte. Tudtad, hogy most élvez. Nem, ne menj el, maradjál, most a legjobb! Máma mi van? A férfi lefekszik, a nő rákucorodik, s löködi, mint vak a hajnalt. Majd elszakad a derekad, a fegyver majdnem eltörik. Nem! Átölelni, megcsókolni, megsimogatni, s az ember összeborul, és ha úgy tetszik, hát még egyszer.” 

Még négy napig ingyen nézhető a tabudöntő dokumentumfilmHaj, az hogy tudott höngörőzni…!
“S az a Tegyele Pista bácsi, ha az elkapott… Hogy az milyen jól tudott höngörőzni az az ember! Haj! A karját, a könyökét ügyesen magad alája tette, s a lábával összecsípte a te lábadat úgy, hogy szoknyád se terült, se semmi. Úgy mentünk be, hogy nem is éreztem, amikor ő volt felül, hogy höngörőzünk.”

Most már száraz. Mint a kóró
“- Mondjuk, hogy így, evvel a szívemmel, akármilyen öreg vagyok, szerettem s szeretem a jót s a szépet s minden. Fiatallal nem tudnám csinálni, s nekem öreg nem kell, hogy taszigáljon. Egy olyan fiatalt tartani, hjaj, ha itt olyan volna a világ, vagy itt a falu is olyan volna, hogy titokban tarts egy szeretőt…
– Mondom, én most minden fiatalnak azt mondom, hogy amíg jól esik, csinálja, ne tartogassa, mert most már…
– Most száraz. Mint a kóró. Ott nincs nedvesség.
– Fogy el a víz belőle”

Ez nem szerelem, komaasszony! Ez élvezet
“- Mikor a Mari lakodalma volt, Krisztina néni volt a szakács, s mi panaszkodtunk, fiatalok, hogy nem tudunk élvezni. Azt mondja, ó, a sok marha, buta, szamár. (…) Na, azt mondja, én Még négy napig ingyen nézhető a tabudöntő dokumentumfilmmegmondom, hogy még férfi nélkül is tudtok élvezni! Hazamentek, férfiak hunyják be a szemüket, tegyetek az ujjatokra egy pici disznózsírt… sa sa sa sa sa… S azt mondja, úgy tudtok élvezni, mint a Háder ménkű”
– Hallja-e, én megértem, hogy esetleg tud. De puszi nélkül, se kicsi édesség nélkül, se kicsi előjáték nélkül, kicsi minden nélkül nem ér meg egy nagy ganyérakást se!
– Én nem kérek már ebből a szerelemből!
– Ja, hát ez nem szerelem, komaasszony. Ez csak egy élvezet. Szárazon.
– Férfi nélkül?
– Próbáld meg este!”

A díjnyertes film még négy napig nézhető meg az HBO online műsorán, mely ide kattintva érhető el.
Vetítések: HBO febr. 27., márc. 4., Toldi és Uránia mozi

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top