Aktuális

Obama után Barrosóval találkozott Árvai Péter, a Prezi alapítója

Barroso elnök szilícium-völgyi cégvezetőkkel találkozott. A Prezi, a Twitter és más világsikerek alapítóinak véleményére volt kíváncsi az elnök.

További cikkek a témában

Jose Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke kötetlen vacsorán találkozott Árvai Péterrel, a Prezi alapító-vezérigazgatójával. Barroso elnöknek ez volt az első hivatalos útja a Szilícium-völgybe, és szeretett volna többet tudni a startupközösségről, illetve a tech szektor kihívásairól. 

“Barroso elnök összesen 13 különböző európai, illetve amerikai alapítót, CEO-t és befektetőt hívott meg. A vacsorán arról beszélgettünk, hogyan tudna Amerika és Európa segíteni a következő technológiai felfedezések megszületésében” – mondta Árvai Péter a vacsora után.  

José Manuel Barroso többek között azt szerette volna megtudni, mi tette San Franciscót a startupok fővárosává, milyen adottságok vagy lehetőségek miatt választja ilyen sok vállalkozó a várost, illetve Amerikát. “Én arról beszéltem neki, hogy nemcsak a politikai döntéshozatal fontos, hanem az is, hogy minél többen megismerjék a mai világszerte sikeres vállalkozók gondolkodásmódját és hozzáállását. Az emberiség nagyon sok világmegváltó ötletet, felfedezést köszönhet Európának. De ezek a találmányok és újítások döntően akkor születtek, amikor az egész társadalom az intellektuális kíváncsiság, a világ jobbításának vágyában égett. Akkor ez a vágy sokkal inkább része volt az európai hétköznapoknak, mint ma” – tette hozzá Árvai Péter.

A majdnem háromórás kötetlen vacsorán Árvai Péter mellett a Twitter- és Square-alapító Jack Dorsey-n, az Airbnb alapító Brian Cheskyn kívül befektetők és CEO-k vettek részt.   

Obama után Barrosoval találkozott Árvai Péter a Prezi alapítója

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top