Aktuális

Gyártók, szakadjatok le a rózsaszínről!

Ti mivel tartjátok simán az ilyen-olyan testrészeteket? Ha gyantáztattok, vagy lézerrel egyszer s mindenkorra túlléptetek a kérdésen, ne olvassatok tovább. Ha viszont borotvával estek neki a szőrzetnek, nektek szól ez a cikk.

Attól női, hogy pink

Kerek perec kimondjuk, a “női borotva” egy átverés. Mert mit is tud a női eszköz a férfiakéhoz képest? Rózsaszín, és …hát rózsaszín. Esetleg lila. Van rajta szuper női bőrt (?!) kímélő, sőt kifejezetten ápoló krémcsík, ennyi. A marketingesek nagy erőt fektetnek abba, hogy meggyőzzenek, a nőknek más penge kell, de nem biztos, hogy minden esetben igazuk van.

Pengeéles különbséget mi nem találunk az eldobható vagy a cserélhető pengés, de még az elektromos szerkezeteknél sem. Utóbbiaknál nők számára mindenféle hiperszuper, bár sosem kellő, trimmelést megkönnyítő feltétek egészítik ki a legegyszerűbb, egyenes elrendezésű vágófejet. A férfiborotván nincs hűtőpárna meg aloe vera-bevonat. Ami nőknek készül, arra, abba mindig tesznek aloe verát, az nagyon kell a nőknek, úgy látszik. Merthogy a nők bőre érzékenyebb. Mindegyiké. És nyilván máshogy, mint a pasiké, akiknek szintén árulnak “sensitive” címkés pengéket.

“Ha élet-halál kérdése lenne, hogy sima legyen az arcom, és csak női borotva lenne, nem halnék bele, ha ilyet használnék, de egyébként nem vennék. Annál cikibb nincs, mint ha egy férfi női borotvát használ” – mondja egy férfi ismerősünk.

Gyártók, szakadjatok le a rózsaszínről!

Csajos toll és pasis zsebkendő

“Simán vennék, sőt vettem is már eldobható borotvából férfiaknak gyártottat. Akkoriban nem voltam túl jól eleresztve anyagilag, és sokkal olcsóbb volt, mint a rózsaszínűek” – meséli Anna.

Petra a szállodai fürdőszobák eldobható, pasiknak szánt pengéire esküszik. “Egyszer Olaszországban olyan jó kis szerkentyűt adtak, hogy ciki, nem ciki, haza is hoztam, és még egy ideig használtam. Ránézésre egy randa kis sötétkék műanyag vacak volt, de valamit nagyon eltaláltak rajta.”

Vajon miért gondolják a kozmetikumokat, irodaszereket vagy bármilyen más használati tárgyakat készítők, hogy őrült fontos megkülönböztetni a férfiaknak és a pontosan ugyanolyan, csak nőknek szánt termékeket? Miért gondolják, hogy kelendőbb a rózsaszín füldugó és kifejezetten nőknek készített golyóstoll, hogy a férfias színben árult papír zsebkendők jobban fogynak, mint az uniszex gyártmányok? Elképzelni sem tudjuk. Már csak azért sem, mert nagyjából ugyanannyit kell ezekért fizetnünk, teljesen mindegy, hogy milyen színben vesszük meg. Ha szükségünk van rá, levesszük a polcról, nem fogjuk csak azért megvenni, mert illene egy Barbie-házba.

Gyártók, szakadjatok le a rózsaszínről!

Tűzvörös, mondjuk? Nagyon bejövős.

A borotva talán a legjobb példa: az elektromos verzión ott van az az összevissza növő szálakkal elbánó fej, amit női elektromos szerkezeten még nem láttunk. Vajon miért? A három körpengés elektromos cucc a női hajlatokban vélhetően nem igazán válik be, de egyenes vágófej esetén nincs nagy különbség. Sőt a férfiborotvák némelyike szuper színekben kapható, ha már a színeknél tartunk. Tűzvörös, mondjuk? Nagyon bejövős.

“Én nemrég vettem egy elektromos borotvát, mert a nyaraláshoz a kézipoggyászomba be akartam egyet suvasztani. Sokáig nézegettem a kínálatot, és végül egy világmárka összecsukható, ceruzaelemmel működtethető darabja felelt meg nálam az ár/érték/praktikum kihívásnak. Ja igen, a férfiborotvák között találtam.Tök jól működik” – mondja Zsófi.

Lehet, hogy nincs is olyan, hogy “női borotva”, hanem csak  borotvák vannak. Szerintünk igen. És ettől a pillanattól pedig szabad a pálya, a férfiarcra tervezett csodák is megjárhatják a női tájakat nyugodtan. Talán még olcsóbbak is, mint a szuperszéles extramindennel ellátott fejű túlárazott, nőknek szánt csodák.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top