Aktuális

Kedves magyar képviselők!

Miközben a levelemet írom, éppen a BBC híradását nézem az iptv-n. Tudják, ez is olyan "kütyü", amin pörögnek a gigabyte-ok. Akkor is pörögni fognak, ha havi 700 forintos adó lesz rajta, és akkor is, ha ezt a 700 forintot a szolgáltatóm fizeti, nekem pedig nem lesz többé korlátlan adatforgalmú internetem.

De olyan őrült természetem van, hogy szeretem a korlátlan adatforgalmat, a szélessávot, az iptv-t. Szeretem reggel a híreket elolvasni a telefonomon, szeretek pár szót váltani a Facebookon az Olaszországba, Angliába, Németországba vándorolt barátaimmal. Szeretek rákeresni a reggeli kávém mellett arra a dalra, amit a rádióban hallgatok. Szeretem értekezlet előtt átolvasni a kedvenc oldalaim híreit, és igen, feldob ebédidőben, ha egy kétperces videóban egy pici gyerek rázza az AC/DC slágerére. Szeretem azt a szabadságot, hogy délután az online check-in segítségével 3 perc alatt becsekkolhatok a fapadosra, hogy kimenjek a haverokhoz, akik London mellett élnek. Szeretem, hogy ezt megtehetem, és nem kell plusz adót fizetnem, vagy tárcsázós internetre várnom 45 percet. Szeretem, hogy nem korlátozzák azt a jogomat, hogy olyan cikket olvassak el, olyan szerző tollából, ami vagy aki engem érdekel. Szeretem, hogy esténként kutathatok kicsit a wikipédián, hogy még többet megtudjak a kedvenc történelmi szereplőimről, a Mediciekről. Szeretem, hogy lefekvés előtt megetethetem a hülye kecskéket a Hay Day játékban, és szeretem, hogy a két nappal korábban felvett Walking Dead sorozatot úgy nézhetem meg, hogy nem pörögnek az okostévén a gigabyte-ok.

A korlátlan, nem megadóztatott internet a szabadság, a tudás, a fejlődés nélkülözhetetlen eszköze. Biztosan Önök is szeretik a YouTube-on megnézni a 6:3-at, vagy elolvasni egy jó filmkritikát. Na ugye! Akkor kérem, gondolják át!

Még a netadóról

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top