Aktuális

Börtönre ítéltek egy nőt terrorizmus pénzeléséért

Terrorizmus finanszírozása címén 28 hónap börtönre ítéltek csütörtökön egy nőt Nagy-Britanniában, mert pénzt próbált küldeni dzsihadista férjének Szíriába.

A feleség, Amal El-Wahabi 20 ezer eurót (bő 6 millió forintnyi összeget) akart kicsempésztetni egy barátjával. A férfi repülővel Törökországba készült utazni, és alsónadrágjába dugta a pénzt, ám fennakadt a repülőtéri ellenőrzésen. Őt nem ítélte el a bíróság, mert kiderült: nem tudta, hogy terrorizmus támogatását szolgálná a pénz.

A bíróság az után hozta meg ítéletét, hogy meggyőződött róla: Amal El-Wahabi pontosan tudta, férje azért ment Szíriába, hogy a szélsőséges Iszlám Állam fegyvereseihez csatlakozzon, és az elküldendő pénz terroristákat segített volna.

“Az ítéletre úgy kell tekinteni, mint nagyon világos üzenetre, miszerint ne támogasson senki olyanokat, akik terrorista tevékenységgel hozhatók összefüggésbe”  mondta Terri Nicholson, a brit terrorelhárítás parancsnoka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top