Aktuális

Erre vágynak a magyar alkalmazottak

A tanulási és fejlődési lehetőség nem tartozik a legfontosabb szempontok közé, ami talán nem is meglepő, ha megnézzük, hogy milyen elvárások szerepelnek az első három helyen.

A munkahelyek megbízhatósága és stabilitása 9,59 pontot kapott azon a tízes skálán, amelyben 5144 megkérdezett ember a munkahely megítélése során szóba jövő szempontokat értékelte. A Profession.hu álláskereső portál felmérése szerint a válaszadók számára a második legfontosabb szempont, hogy megfelelő elismerést kapjanak a munkáért, míg a vonzó fix fizetés csak harmadik helyet szerezte meg a listán.

A felmérés szerint a szomszédos országok többségénél a pozitív visszajelzés első helyre került, és szinte mindenhol benne van az első három legfontosabb elvárásban. A román és a szlovák dolgozóknak a munka elismerésén kívül nagyon fontos a tanulási és fejlődési lehetőség, amit a magyar válaszadók nem soroltak az első 10 legfontosabb szempont közé. Az osztrák és a cseh megkérdezettek pedig érdekes munkakörre vágynak, ami a magyarok számára a kilencedik legfontosabb tényező volt.

Kompenzációk

A kutatás a különböző kompenzációk fontosságát vizsgálva megállapította, hogy a magyar válaszadók a vonzó fizetést tartják a legfontosabbnak, ezt követi a fizetett szabadnapok mennyisége, majd pedig a különféle biztosítási csomagok, legutolsó helyen pedig a vállalati autó szerepel a listán.

Nálad mi a legfontosabb szempont egy munkahelynél?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top