Aktuális

Megbénulhat az ország hétfőn

Országos útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek a kormány intézkedései ellen december 15-én. Térképen mutatjuk, hol lehetnek a legnagyobb dugók.

Jövő hétfőn reggel 7 és délután 4 óra között országos félpályás útlezárással tiltakoznak a szakszervezetek a kormány munkavállalókat hátrányosan érintő intézkedései, köztük a korkedvezményes nyugdíj eltörlése és a kafetéria többletadóterhei ellen. Ezt Gaskó István, a tiltakozó akciót szervező Liga Szakszervezetek elnöke jelentette be szerdán.

A demonstrációhoz csatlakozott a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete, a Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete (Médosz), a Mentő Dolgozók Önálló Szakszervezete, a Vasutasok Szakszervezete, illetve a Mozdonyvezetők Szakszervezete.    

Gaskó István azt mondta, a szakszervezetek nem szívesen mennek az utcára, a természetes alkuhelyük a munkahelyen van. Azonban a 2011-ben módosított sztrájktörvény nagyon megnehezíti a jogszerű sztrájkot, a törvény helyreállítása ezért is van a követelések között.

Az útlezárások helyszíneit ezen a térképen megtalálhatjátok:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top