Aktuális

Ezért mondott le Hende, ő az új honvédelmi miniszter

Hende Csaba délelőtt még nem tudta, hogy délután lemond. Orbán Viktor elégedetlen volt a kerítés építési ütemével.

Az ATV szerint Hende Csaba azért mondott le, mert nem sikerült időre befejezni a gyors telepítésű drótakadályt déli határunkon. Hétfőn délelőtt még honvédelmi miniszterként adott interjút a szombathelyi tévé esti műsorának, ekkor valószínűleg még nem gondolkodott a lemondáson. Orbán Viktor miniszterelnök a délelőtti nagyköveti tájékoztatón megemlítette, hogy a belügyi és honvédelmi tárcára nézve következményei lehetnek, ha a kormányzati szándék nem valósul meg menekültügyben.

Ezért mondott le Hende Csaba, ő az új miniszter

Simicskó István a hadtudományok doktora

Simicskó István kinevezett honvédelmi miniszter, a hadtudományok doktora, korábbi honvédelmi államtitkár a Népszabadságnak elmondta, nagy megtiszteltetésnek és nagy feladatnak érzi, hogy Orbán felkérte honvédelmi miniszternek. A menekültválságról azt mondta: “a magyar emberek biztonsága a legfontosabb számára”.

Simicskó István volt annak idején az egyetlen országgyűlési képviselő, aki az adott feltételek mellett nemmel szavazott hazánk EU-csatlakozására.

További cikkeink a menekültválságról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top