Aktuális

Újabb menekülthullám fenyeget

Az afrikai Csád-tó medencéjében kialakult helyzet – az aszály, a szegénység és a fegyveres konfliktus – tovább súlyosbíthatja a menekültválságot.

A Csád-tó medencéjében kialakult helyzet újabb menekülthullámmal fenyeget. Az aszály sújtotta Csád-tó medencéjében eddig 2,5 millió ember kényszerült elhagyni otthonát, és a Boko Haram iszlamista terrorszervezet miatt sokan külföldre menekültek.

Nagy-Britannia, Franciaország és az Egyesült Államok jelenleg is együttműködik a térség négy államával (Csáddal, Nigerrel, Nigériával és Kamerunnal) a Boko Haram jelentette instabilitás megszüntetésében. Ugyanakkor egyre nőnek az aggodalmak a Boko Haram, illetve a líbiai és mali szélsőségesek közötti esetleges kapcsolatok miatt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az általános felmelegedés és a szegénység okozta gondokat a demográfiai helyzet is súlyosbítja: A Száhel-övezetben a következő három évtizedben a lakosság lélekszáma várhatóan eléri a 150 milliót.

Olvass még a menekültügyről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top