Aktuális

Még nem tudni, mi okozta a tömeges fertőzést Halásztelken

Még vizsgálják, hogy mi okozhatta a 150 embert érintő fertőzést Halásztelken.

Lábadoznak, többségében már meg is gyógyultak azok, akik a múlt hét végén hányásos, hasmenéses tünetekkel betegedtek meg Halásztelken. Elképzelhető, hogy már hétfőn kiderül, mi okozhatta a tömeges fertőzést.

Szentgyörgyi József a Pest megyei település polgármestere korábban cáfolta azokat a lapértesüléseket, amelyek szerint több száz beteget vittek kórházba, azt mondta: a helyiek közül senkinek nem volt szüksége kórházi ellátásra (Szigetszentmiklósról valóban bevittek egy beteget a Szent László kórházba, de nem tudni, hogy annak az esetnek van-e köze a Halásztelken történtekhez).

Szombatra virradóra, éjjel 2 óráig körülbelül ötvenen, majd napközben további harmincan fordultak a város orvosi ügyeletéhez, hányingerre, hányásra, hasmenésre panaszkodtak. A tüneteket helyben kezelték, volt, aki infúziót is kapott, míg az enyhébb panaszokat az érintettek otthonában az ilyenkor megszokott módszerekkel próbálták megszüntetni.

A polgármester közlése szerint először arra gyanakodtak, hogy a Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Gimnázium önkormányzati fenntartású konyháján főzött étel okozhatta a bajt, de később valószínűbbé vált, hogy valamilyen vírusos fertőzés állhat a háttérben. Erre utal, hogy olyan emberek is rosszul lettek, akik nem ettek a napi ezer adagot főző konyhán készült ételből. A 36 osztályos iskolába 750-en járnak, a konyháról nemcsak az iskolát, hanem három óvodát is ellátnak meleg étellel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top