Aktuális

Estétől havazhat is

Pénteken borult, esős időre kell számítani, akár havazás is lehet. A hétvégén azonban egy újabb melegfrontnak köszönhetően emelkedik a hőmérséklet.

A pénteki időjárás-előrejelzés szerint még meglehetősen borult lesz az ég fölöttünk, de a Dunántúlon és a középső országrészben délutántól kissé felszakadozhat a felhőzet. Az időszak nagy részében sokfelé várható ismétlődő eső, nagyobb mennyiség a nyugati határszélen és az ország északkeleti harmadán valószínű.

Napközben a csapadékzóna fokozatosan északkelet felé vonul, délutántól a Dunántúlon, majd a Dél-Alföldön is egyre kevesebb helyen esik majd az eső. A késő délutáni, esti órákban a Dunazug-hegységben és az Északi-középhegységben azonban még havas eső, havazás is előfordulhat. Eleinte a Kisalföldön, majd fokozatosan másutt is megerősödik az északnyugatira forduló szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. Késő estére 2-6 fok közé hűl le a levegő.

Időjárás: enyhe, de változékony időre számíthatunk a hétvégén

Szombaton estefelé melegfront közelíti meg hazánkat, amely mögött igen enyhe levegő áramlik nyugatról kelet felé. Így a következő napok sem hoznak téli időt. Annak ellenére, hogy szombat hajnalra az elmúlt napokhoz képest hidegebb lesz, komoly fagyra nem kell számítani. A változóan felhős ég mellett hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap, estefelé ismét megnövekszik a felhőzet, ismét eleredhet az eső. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szombaton -1 és +4, a legmagasabb nappali pedig 6 és 10 fok között alakul.

Vasárnap reggel ismét borult időre ébredünk. Később elvékonyodik, csökken a felhőzet, délután a Dunántúlon már kisüt a nap. Eleinte többfelé várható eső, az Északi-középhegység magasabban fekvő részein kezdetben még havazhat. A délnyugati szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet vasárnap 0 és +5 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 14 fok között alakul, legfeljebb északkeleten lehet egy-két fokkal hűvösebb – írja a met.hu.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top