Aktuális

Fiúkat erőszakoltak meg a menekülttáborban

A segélyszervezetek tehetetlenek, az önkéntesek szerint több ezer egyedül utazó gyermekkel történhet ez meg.

Rengeteg fiatalkorú fiút erőszakoltak meg az angol-francia határnál felállított, menekültek irányította calais-i sátortáborban, a dzsungelben. Az elmúlt hat hónap alatt számos 14 és 16 év közötti fiatalt kellett ellátniuk az ott munkálkodó önkénteseknek – írja a híradó.hu.

Az összes fiút idősebb táborlakók bántalmazták, panaszaikat orvosi vizsgálatok is bizonyítják. Négy esetben annyira súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy műtétre volt szükség, azonban csak egyikük volt hajlandó kórházba menni, a többiek bosszútól tartva és szégyenérzetük miatt visszautasították a hosszú távú orvosi ellátást.

Már az Europol is felfigyelt a kíséret nélkül utazó gyermekekre leselkedő veszélyekre: a bűnüldöző szervezet szerint hatalmas a kockázatot vállalnak, legtöbbször szexuális kizsákmányolás áldozataivá válnak. Az önkéntesek vagy nem tudnak segíteni, vagy ők is veszélybe kerülnek.

Olvass még a menekültekről az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top