Aktuális

Pont az életmentő eszköz okozta az idős nő halálát

Egy 86 éves amerikai asszony azért halt meg, mert az egészségügyi adatait rejtő nyakláncot viselt.

A halottkém által “bizarr balesetnek” nevezett eset során az idős asszony megbotlott a fürdőszobában, elesett, de zuhanás közben a nyaklánca, amin egy medálba rejtve viselte az egészségügyi vészhelyzet esetén nélkülözhetetlen információkat, beakadt a járókeretébe. A nyakláncon nem volt olyan rész, ahol könnyen engedett volna, így nem szakadt el, és az asszony megfulladt.

Az egészégügyi karkötő talán biztonságosabb
Az egészségügyi karkötő talán biztonságosabb

Az idős asszony holttestére az őt ellátó nővér bukkant rá. A halál pontos idejét nem sikerült megállapítani, rokonai három nappal az előtt beszéltek a nővel, hogy a testét megtalálták.

Az életmentő eszközök okoztak már halálos balesetet, 1998 és 2009 között az USA-ban hat ilyen esetről tudnak. Különösen kockázatos lehet egy hasonló nyaklánc viselése azok számára, akiknek a mozgása korlátozott, járókerettel vagy kerekesszékkel járnak, vagy más olyan eszközt használnak, amibe a lánc belegabalyodhat.

Forrás: foxnews.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top