Aktuális

Nem bírnak a horrorbohócokkal a németek

Zéró toleranciát hirdetett a horrorbohócok ellen a német belügyminiszter, mert már lassan kezelhetetlen méreteket ölt a jelenség Németországban.

Az elmúlt napokban csak tovább fokozódott a németországi horrorbohóc-jelenség. Az elmúlt héten több mint háromszázhetven bejelentés érkezett a rendőrséghez bohóctámadás miatt, a gócpont továbbra is Észak-Rajna-Vesztfália tartomány, ahol 200 esetről tudnak a rendőrök. A belügyminiszter kijelentette, hogy a horrorbohócok zaklatásai bűncselekménynek minősülhetnek, és semmi közük a közelgő halloween-ünnephez. A rendőrök azt javasolják az áldozatoknak, hogy tegyenek feljelentést, hogy mihamarabb elindíthassák a nyomozást.

A horrobohóc-jelenség az Egyesült Államokból érkezett Európába. Ijesztő bohócnak öltözött emberek rémisztgetnek másokat a nyílt utcán. A legtöbb esetben nincs sérülés, bár a támadóknál rendre van valami fegyver. Ám előfordul az is, hogy az áldozat visszatámad, így szurkálták össze az egyik horrorbohócot Berlinben, akit súlyos állapotban vittek kórházba a támadás után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top