Aktuális

Nyomozók kutatnak az elveszett kedvencek után

Hiánypótló tevékenységbe kezdett egy cseh vállalkozás: elveszett családi kedvencek után nyomoznak az országban. Több tucat ügyet oldottak már meg eredményesen.

Elkóborolt kisállatok felkutatására szakosodott “nyomozóiroda” alakult Csehországban. Az amerikai mintára létrehozott cégből a cseheknél ez az egy működik és egyre nagyobb az érdeklődés iránta. Működésük alapja egy internetes, bárki által hozzáférhető adatbank, ahová az elveszett állatok adatai kerülnek fel. Az adatok szórólap formában kinyomtathatók és egyből terjeszthetők a környéken. Az állati nyomozók azonnal értesítik az érintett település polgármesteri hivatalát, elintézik az eltűnt állat keresésének hirdetését, és tömeges sms-híreket küldenek az ott élő lakosoknak. A szolgáltatás napi ára 5000 korona, azaz 57.500 forint. 

A legtöbben elveszett kutyájuk vagy macskájuk miatt riasztják a Psi detektiv (Kutyadetektív) ügynökséget, de kerestek már lovat, teknőst, papagájt, sőt kengurut is. Az apró énekesmadarak felkutatása viszont általában sikertelen, mert azok gyorsan a nagyobb ragadozók prédájává válnak. 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top