Aktuális

Volt mit titkolnia a Belize-ben halálra égett magyar házaspárnak

Úgy néz ki, hogy balesetként fogják elkönyvelni annak a magyar házaspárnak az esetét, akik gyanús körülmények között benn égtek egy autóban Belize-ben. Pedig lehettek ellenségeik.

A közép-amerikai országban egy Ford kisteherautóban a felismerhetetlenségig összeégett házaspár hotelszobájából árulkodó bizonyíték került elő – írja a Bors meg nem nevezett informátoraira hivatkozva. A lap szerint egy Panamából származó hatósági iratot találtak a szobában, ami azt igazolja, hogy a feleség 210 ezer dollárt (azaz 61 és fél millió forintot) akart Belize-be csempészni, de nem engedték át a határon.

A helyi hatóságok ezenkívül arról is tudnak, hogy a férjnek már egyszer biztosan meggyűlt a baja a törvénnyel, de mivel diplomáciai útlevele volt, az ezzel járó mentességre hivatkozva sok mindent meg is úszhatott akár. A diplomáciai útlevéllel ugyanis drog és fegyver kivételével bármit szállíthatott, és szabadon járhatott át a határokon. 

 A Bors úgy tudja, hogy ez az útlevél éppen olyan, mint amilyet annak idején Welsz Tamás is adott a volt MSZP-s Simon Gábornak; egy afrikai, bissau-guineai útlevélről van szó. Feltételezések szerint a Belize-ben meghalt ma­gyar is – Simonhoz hasonlóan – a na­gyobb összegek parkoltatására használhatta az iratot.

Az ügy ugyan egyre szövevényesebbnek tűnik, a nyomozást hamarosan lezárhatják, és a lap úgy tudja, hogy a belize-i hatóságok közlekedési balesetként könyvelik el az ügyet. Ettől függetlenül a meghalt személyek azonosítása akár évekig is eltarthat, állítólag Belize-nek nincs meg a szükséges háttere a DNS-ek azonosításához. 

A Bors szerint egyelőre annyi fogódzkodó van csupán a házaspár kilétére vonatkozóan, hogy a pár kecskeméti illetőségű lehet, és egy bizonyos O. Gy. ellen jelenleg hárommilliárd forint értékű csalás miatt folyik bírósági eljárás Kecskeméten. Az illető februárban közölte a bíróval, hogy egy időre Mexikóba megy, de a nyári ítéletre biztosan hazajön. Állítólag egy az oroszokkal folytatott üzlete sülhetett el balul. O. Gy.-t azóta nem tudják elérni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top