Aktuális

Egyre több kárt okoznak Magyarországon a természeti csapások

A Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az elmúlt években azt tapasztalta, hogy határozottan megnőtt a természeti katasztrófából fakadó károk száma Magyarországon. Veszélyes hely lettünk?

A szervezet szóvivője, Gilyén Ágnes az M1-en azt mondta, hogy ez a növekvő tendencia mind a károk számából, mind a kifizetett összegekből látszik. Kiemelte, hogy gyakoribbak lettek a Magyarországon korábban csak ritkán tapasztalt természeti jelenségek is, mint például a tornádó.

Elmondta, hogy idén június 21. és 30. között csaknem 13 ezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz, a károk becsült értéke meghaladhatja az 1,8 milliárd forintot. Ezek meglehetősen nagy számok, ráadásul nem foglalják magukban sem az elmúlt másfél nap viharait, sem a mezőgazdasági és a gépjárművekkel kapcsolatos károkat.

Egyre több kárt okoznak Magyarországon a természeti csapások

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás nem terjed ki természeti károkra. Ezek fedezéséhez casco szükséges, ilyenből azonban csupán 850 ezret tartanak nyilván, holott a gépjárművek száma 4,8 millió. Ráadásul, ebből a 850 ezer cascóból sem mindegyik teljes körű.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top