Aktuális

Moszkvában robbantott volna az Iszlám Állam

Öngyilkos robbantásos merényletekre készülő iszlamistákat vett őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Moszkvában készültek öngyilkos robbantásos merényletre azok a terroristák, akiket az FSZB vett őrizetbe a napokban. A jelentés szerint az Iszlám Államhoz tartozó terroristák nagy erejű robbantások sorozatát tervezték végrehajtani Moszkva forgalmas helyein, egyebek között közlekedési csomópontokon és bevásárlóközpontokban.

A terroristacsoport egy orosz állampolgárból és három közép-ázsiai tagból áll, egyikük az Iszlám Állam megbízottjaként a terrorcselekmények előkészítését felügyelte, egy ember a robbanószerkezetek előállításával foglalkozott, ketten pedig öngyilkos merényletre készültek az FSZB jelentése szerint.

Felszámolták a sejt Moszkva közelében felfedezett, robbanószerkezetek előállítására használt laboratóriumát is.

Az FSZB július végén egy hétfős, közép-ázsiai tagokból álló csoportot leplezett le, amely Szentpéterváron tervezett terrorakciókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top