nlc.hu
Aktuális
Moszkvában robbantott volna az Iszlám Állam

Moszkvában robbantott volna az Iszlám Állam

Öngyilkos robbantásos merényletekre készülő iszlamistákat vett őrizetbe az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

Moszkvában készültek öngyilkos robbantásos merényletre azok a terroristák, akiket az FSZB vett őrizetbe a napokban. A jelentés szerint az Iszlám Államhoz tartozó terroristák nagy erejű robbantások sorozatát tervezték végrehajtani Moszkva forgalmas helyein, egyebek között közlekedési csomópontokon és bevásárlóközpontokban.

A terroristacsoport egy orosz állampolgárból és három közép-ázsiai tagból áll, egyikük az Iszlám Állam megbízottjaként a terrorcselekmények előkészítését felügyelte, egy ember a robbanószerkezetek előállításával foglalkozott, ketten pedig öngyilkos merényletre készültek az FSZB jelentése szerint.

Felszámolták a sejt Moszkva közelében felfedezett, robbanószerkezetek előállítására használt laboratóriumát is.

Az FSZB július végén egy hétfős, közép-ázsiai tagokból álló csoportot leplezett le, amely Szentpéterváron tervezett terrorakciókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top