Aktuális

Súlyos gondokkal járhat, ha nem lesz hamarosan hideg

Hatalmas károkat okozhat a mezőgazdaságban az enyhe tél. Ha nem érkezik meg a fagy hamarosan, annak súlyos termésromlás és terméskiesés lehet a következménye. Igaz, annak is, ha a langymeleg januárra egy kőkemény február jön.

Aggódnak a mezőgazdászok a napok óta tartó tavaszias időjárás miatt, mivel rügyeznek a fák, és ha továbbra is ilyen meleg lesz, majd erős lehűlés következik, komoly károkkal kell számolniuk – hangzott el az M1 aktuális csatorna híradójában.

A riportban megszólalt Herold Ferenc kertészmérnök is, aki szerint az lenne a jó, ha ez a meleg időjárás minél hamarabb véget érne, és azt követően nem lenne túl hideg. Komoly gond a gyümölcsösöknél, hogy azokban már metszenek, és a metszésnél sok sérülést okoznak, így

ha mínusz tíz fokra hűl a levegő hőmérséklete, az komoly károkat okozhat a növényeknek.

Szakemberek szerint ha továbbra is ilyen meleg marad az idő, árthat a termés minőségének.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzése szerint a következő napokban még marad a szokatlanul enyhe idő, azután viszont fokozatos lehűlés várható, a hétvégén hó is lehet.

szegedma.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top