Aktuális

Ilyen ezresed még biztosan nem volt

Holnaptól viszont neked is lehet – jönnek az új bankjegyek.

Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank 2014 óta tartó bankjegycsereprogramja. Ennek következő lépéséhez érkezünk március 1-jén, amikor is forgalomba kerülnek az új ezerforintos bankjegyek is.

A bankjegycsere keretében eddig négy címlet újult meg, a régi 20, 5 és 2 ezer forintosokat már be is vonták, és a 10 ezresek cseréje is megkezdődött.

A megújított 1000 forintos címletek március elsejétől fokozatosan jelennek meg a készpénzforgalomban, elterjedésük néhány hónapon belül várható. A most forgalomban levő régi ezresekkel október 31-ig lehet fizetni.

Pataki Tibor, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) készpénzlogisztikai igazgatóságának vezetője az új bankjegyekkel (MTI/Koszticsák Szilárd)

A bankjegycserével erősítik a címletek hamisítás elleni védelmét, és technikailag is megújulnak a bankjegyek. 2019 első negyedévében az új 500-as címletek bevezetésével fejezi be az MNB az új bankjegysorozat kibocsátását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top