Aktuális

Repülők zajától szenvednek a lakók Rákoshegyen

Az egyik kifutópályát felújítják Ferihegyen, így Rákoshegy fölött most még több repülőgép zavarja az ott élők nyugalmát.

Évek óta panaszkodnak Budapest 17. kerületében, hogy méterekkel a házak fölött repülnek el az utasszállító repülőgépek. Az egyik lakó szerint elviselhetetlen a zaj, ahogy kétpercenként le- és felszállnak a gépek – közölte az RTL Klub.

Rákoshegynél most ráadásul megnövekedett a légi forgalom, mert felújítják a ferihegyi repülőtér 1-es kifutópályát, így mindegyik repülő a 2-es pályát használja. Tavaly szintén felújítás miatt volt már ilyen helyzet, de a helyiek szerint akkor azzal nyugtatták őket, hogy 30 évente egyszer van erre szükség.

A Budapest Airport azt közölte, hogy a tavaly felújított pályaszakaszhoz várhatóan tényleg nem kell 30 évig hozzányúlni, ám azt senki nem mondta, hogy a pálya többi szakaszát nem kell felújítani.

A kerület polgármestere az Alkotmánybírósághoz fordul, mert szerinte a zaj miatt sérülnek az ott lakók nyugodt pihenéshez, egészséges élethez fűződő jogai.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top