Aktuális

Hárman meghaltak az Egyesült Államokat sújtó ítéletidőben

Az óriási kiterjedésű viharzóna a déli Mexikói-öböltől a kanadai határon fekvő Nagy-tavak vidékéig húzódik. 

A zöldellő, virágzó középnyugati államokat vastag hótakaró borítja egy óriási kiterjedésű viharzóna miatt, ami a Mexikói-öböltől a kanadai határon fekvő Nagy-tavak vidékéig húzódik. A déli Louisiana államban a mostoha útviszonyok miatt három ember életét vesztette. A térségben több repülőjáratot töröltek, csak a minneapolisi légikikötőben 400-at.

Minneapolis városát több mint 30 centiméter vastagságú hótakaró borítja. Dél-Dakota legnagyobb városában, a félméteres hótakaróval küszködő Sioux Fallsban a repülőtér is beszüntette a munkát, a térségben több autópályát lezártak. 

Minnesota, Wisconsin, Michigan teljesen hó alatt van, Wisconsinban sok helyütt 45-50 centiméteres a hó, és vasárnap estig további 35-40 centiméternyi havat várnak. Michigant a hó mellett jégeső is veri, több településen áramkimaradások vannak. A meteorológusok előrejelzései szerint a tavaszban érkezett téli vihar vasárnap eléri New York és New Jersey államot is. 

A meteorológusok arra figyelmeztetnek: a Nagy-tavak környékén, Wisconsin és Illinois államban, a különösen viharos Michigan-tó mellett áradások várhatók. Chicago lakosságát figyelmeztették: a tó akár öt-hat méteres hullámokat is vethet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top