Aktuális

Barátai szerint nem volt prostituált a magyar nő, akinek holttestét a Fertő tóban találták meg

Itthon nem talált munkát, Ausztriában hajléktalanszállón élt. A gyilkosához azért mehetett fel, mert nem maradhatott tovább a szállón.

A Blikk kiderítette, ki volt az a magyar nő, akinek feldarabolt holttestére a Fertő tóban találták rá az osztrák hatóságok. Az esetről korábban többször is írtunk: legutóbb akkor, amikor kiderült, hogy az áldozat mégis magyar volt, nem egy szlovák prostituált, ahogyan azt a gyilkossággal gyanúsított Alfred U. állította.

A lap szerint az áldozat egy harmincéves Fejér megyei nő, R. Zsuzsanna (vagyis nem Beáta, ahogyan azt az osztrák lapok állították). A fiatal nő ismerősei szerint hat éve élt Bécsben, ahová azért költözött, mert itthon egyáltalán nem talált munkát, és a gyermekeit sem nevelhette. Ausztriában alkalmi munkákból tartotta fenn magát: volt olyan, hogy takarítást, máskor utcaseprést vállalt, vagy éppen poharakat szedett össze nagyobb fesztiválokon.

Azt ugyanakkor barátai határozottan cáfolják, hogy valaha prostituáltként dolgozott volna. Sőt, komoly kapcsolata volt egy román férfival.

Zsuzsi egy nagyon rendes, becsületes lány volt. Soha nem árulta magát, pedig nagyon nehéz körülmények között élt itt kint

– mondta róla egy közeli barátja, aki szintén Ausztriában dolgozik. A nő azt is elárulta, hogy Zsuzsanna az utóbbi időben nagyon nehéz helyzetbe került, és hajléktalanná vált.

Hajléktalan volt, aki az egyik ilyen emberekre specializálódott szállón húzta meg magát, amíg arra megkapta a hivatalos engedélyt. Úgy tudom, azon a bizonyos estén azért ment el aludni későbbi gyilkosához, mert közölték vele, hogy tovább nem maradhat a szállón. Egyszerűen nem volt hova mennie. A gyilkost is ismerem, többször láttam a segélyszervezetnél őt is, nem tűnt veszélyes fickónak. Nagyon rossz lelki állapotban vagyok, pokoli azzal a tudattal élni, hogy milyen szörnyűségeken ment át a barátnőm a halála előtt.

A gyilkossággal gyanúsított Alfred U. korábban vallomásában azt mondta: azért végzett a nővel, mert az nem akarta simogatni őt, majd ki is nevette. A férfi dühében megfojtotta, a fürdőkádjában feldarabolta a testét, majd egyenként a Fertő tóhoz vitte és a vízbe dobta a testrészeit. Egyes belső szerveit a fagyasztójában tartotta, állítása szerint azért, hogy később ehessen belőlük. A férfi korábban 32 évet ült börtönben, amiért megerőszakolt egy nőt, akinek az egyik mellbimbóját is leharapta. A közelmúltban szabadult.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top