Aktuális

Jelenleg 300 dolgozó hiányzik a Magyar Postától

Pedig már bruttó 250 ezres az átlagkereset.

Nagyjából 300 munkavállaló hiányzik jelenleg a Magyar Postától – árulta el Varjasi Gábor, a Magyar Posta Zrt. humánerőforrás-főigazgatója a Pénzcentrumnak. Varjasi szerint ez a szám jónak mondható, 29 ezer főre vetítve pedig semmilyen szempontból nem veszélyezteti a működést. A karácsonyi rohamban több emberre volt szükség, ezért akkor a munkaerőhiányt is jobban lehetett érezni, de sikerült a saját állományú létszámmal, munkaerőbérléssel, részmunkaidővel pótolni a hiányt – mondta.

Varjasi a posta dolgozóinak keresetéről is szólt. Fónagy János korábban arról beszélt, hogy a postások átlagbére jelenleg bruttó 193 ezer forint. Varjasi szerint azonban ez csak a kézbesítőkre vonatkozik, a postai átlagkereset ennél jóval magasabb, „meghaladja a 250 ezret is”.

A munkaerő-elvándorlásról azt mondta: az első negyedév fluktuációs száma 6 százalék volt, ez azonban nem nevezhető rendkívülinek: az éves szám 20 százalék szokott lenni, és általában az új kollégák körében a legmagasabb az arány.

Varjasi ezenfelül arról is beszélt, mivel próbálják meg maradásra bírni a fiatalokat. Szerinte nem csak a fizetéstől függ, hogy a dolgozók szívesen maradnak-e: „Azon dolgozunk, hogy azokat az értékeket, amelyek a postán vannak, megmutassuk nekik. A marketingkommunikációs és a stratégiai területtel közösen idén indítunk egy programot, ahol a munkáltatói márkánkat fogjuk újradefiniálni pontosan azért, hogy minden generációnak meg tudjuk mutatni, hogy miért jó munkahely a posta” – mondta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top