Aktuális

Ez történik, ha az otthonkás nagyi mellé beül egy bőrszerkós divatőrült

Mi történik, ha Budapest két szuper intézménye, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Capa Kortárs Fotográfia Központ közös projektbe kezd? Biztosak lehetünk benne, hogy valami nagyon jó dolog születik.

Aki kicsit is érdeklődik a fotózás iránt, tudja, többek között a MOME-n „születnek” azok a fotóművészek, akiknek a képeit később aztán viszontlátjuk az online térben, nyomdafesték-illatú papíron, a hazai és nemzetközi fotós platformokon vagy épp egy neves kiállítótér falain. Ezúttal a Capa Kortárs Fotográfia Központba érdemes ellátogatni, ahol a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem elmúlt 33 évének legemlékezetesebb fotói láthatók, az első fotográfus évfolyam ugyanis 1984-ben indult az akkor még Magyar Iparművészeti Főiskolán.

Az eltelt három évtized komoly változásokat, átalakulásokat hozott a történelemben, a társadalmakban, beléptünk egy új évezredbe, új távlatok nyíltak, és mindeközben beérett egy generáció, amely számára kitárult a világ, amely az identitását már egy elképesztően széles horizonton, globális hatások áramában határozza meg. A THIRTYTHREE – A fotográfia új horizontjai címet viselő kiállítás ezeket az izgalmas változásokat mutatja be, és miközben szándékosan kerüli a a szokványos műfaji csoportosításokat és az időrendiséget, helyette olyan fogalompárokra koncentrál, mint az akkor és most súrlódása, a tudatos és a tudattalan állapotok ütköztetése, a remény és reményvesztettség állapota közti ingázás vagy épp a természet és kultúra kétséges egyensúlya.

Zellei Boglárka Éva: Egészen Más, 2015

Tóth Barnabás (Barnie): Betyárdűlő, 2010

Torcsi András: Fenyegető természet, 2017

Szombat Éva: Lavan, 2016

Szatmári Gergely: Scientist, 2008

Sivák Zsófia: Cím nélkül, 2016

Puklus Péter: Villám, 2014

Molnár Ágnes Éva: Önkioldó, 2008

Molnár Ágnes Éva: Önkioldó, 2008

Rácmolnár Milán: Recurrence no. 7, 2016

Fátyol Viola: Faültetés, 2011

Bartha Máté: Közös természet sorozat, 2014

Kudász Gábor Arion: Momó ajtóval, 2005-2011

Koleszár Adél: Lány Sinaloából, 2015

Koleszár Adél: Lány Sinaloából, 2015

Herczeg Eszter: 1/1953 / Apák, 2015

Ez is érdekelhet Megnézem

Gulyás Miklós: Illés utca, Budapest / Korzó, 2011

Ficsór Zsolt: Soroksár, 2016

Fátyol Viola: Margit néni cicákkal

Fabricius Anna: Házirend, 2008

Ember Sári: M albuma No1., 2009

A THIRTYTHREE kiállítás katalógusa könyv formájában is megjelenik a berlini Hatje Cantz Verlag gondozásában. A kiállítás kurátora: Kopeczky Róna.

A kiállító művészek: Ács Alíz Veronika, Bánhegyesi Antal, Bartha Máté, Bíró Dávid, Bognár Benedek, Drégely Imre, Ember Sári, Fabricius Anna, Fátyol Viola, Ficsór Zsolt, Gáldi Vinkó Andrea, Gulyás Miklós, Herczeg Eszter, Hermann Ildikó, Hodosy Enikő, Koleszár Adél, Kovács Alida, Kovács Katalin, Kozó Attila, Kudász Gábor Arion, Lábady István, Ladocsi András, Lakos Máté, Máté Balázs, Máté Gábor, Misetics Mátyás, Molnár Zoltán, Molnár Ágnes Éva, Móró Máté, Nyíri Julianna, Péter Ildikó, Piti Marcell, Puklus Péter, Rácmolnár Milán, Rédling Hanna, Sivák Zsófia, Szalay Krisztina, Szalontai Ábel, Szatmári Gergely, Szombat Éva, Tímár Sára Erzsébet, Törcsi András, Tóth Barnabás, Zagyvai Sára, Zana Krisztián, és Zellei Boglárka Éva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.