nlc.hu
Aktuális
71 évesen diplomázott le a magyar színész

Leállamvizsgázott az ország legidősebb nappali tagozatos hallgatója

A 71 éves friss diplomást hallgatótársai kivétel nélkül professzornak hitték az első közös napjukon. Jól meglepődtek, mikor a férfi beült közéjük a padba.
Leállamvizsgázott az ország legidősebb nappali tagozatos hallgatója

„Lediplomázott Szegedi Dezső színművész, az ország legidősebb nappali tagozatos hallgatója – írja Facebook-oldalán a Miskolci Egyetem Bölcsész- és Társadalomtudományi Kara. A posztból a sikeres államvizsga hírén túl kiderült az is, hogy a színművész kulturális antropológiából szerzett diplomát, miután sikerrel védte meg a „Miskolc Gordon városrészének muzsikusai” címen íródott szakdolgozatát.

Szegedi Dezső, aki szakdolgozatát saját kutatásaira és alapos terepmunkára építette, és aki immár 40. éve tagja a Miskolci Színháznak, a Minap.hu-nak elárulta, istenien érezte magát az egyetemen nappali szakos hallgatóként.

A fiatalok, amikor először találkoztunk a folyosón, mint úgy köszöntek, hogy »jó napot tanár úr!« Aztán, amikor leültem közéjük a padsorokba, igencsak megdöbbentek

– mesélte a színművész, majd azt is hozzátette, mindezek ellenére hallgatótársai egyetlen pillanatra sem éreztették vele a jelentős korkülönbséget.

„Jól éreztem magam, sőt, istenien. Most még az államvizsga utáni feszültséget próbálom elereszteni. Aztán meglátjuk, hogyan tovább.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top