Aktuális

Álügyvéd szerezte be 8 osztályt végzett álorvos hamis papírjait

Még az ügyvédje sem volt igazi.

Álügyvéd szerezte be a működéshez szükséges papírokat annak a 8 általánost végzett, eredetileg parkolóőrként dolgozó olasz férfinak, aki plasztikai sebésznek adta ki magát Romániában. Matteo Politi a gyanú szerint több embernek maradandó egészségkárosodást okozott. Végül a magyar határon fogták el a román hatóságok.

Korábban mi is megírtuk, hogy Politi azt állította: amikor Romániába érkezett, az „eredeti” iratait átadta egy ügyvédnek, hogy az jó pénzért elintézze azok honosítását. Politi szerint az ügyvéd biztosította őt arról, hogy minden szükséges engedélye megvan ahhoz, hogy Romániában praktizáljon.

Igen ám, de a Román Ügyvédi Kamarák Országos Szövetségének (UNBR) tájékoztatása szerint az állítólagos ügyvéd neve nem szerepel az ügyvédi kamara névsorában, ez pedig arra utal, hogy ez a személy valójában nem is ügyvéd. A román rendőrség még novemberben tájékoztatta az ügyvédi kamarák országos szövetségét arról, hogy az országban kiépült egy hálózat, amely hivatalos dokumentumok hamisítására szakosodott, és amelyben olyan „ügyvédek” tevékenykednek, akik nem tagjai a kamarának – írja a Transindex.

Matteo Politi öt román magánkórházban is dolgozott a megfelelő engedélyek nélkül. Kollégái akkor fogtak gyanút, amikor észrevették, hogy több dolgot nem az előírások szerint csinál: például nem tud megfelelően bánni a fecskendővel, nem az előírás szerint mos kezet műtét előtt, illetve az orvosi kesztyűt sem tudja rendesen felhúzni. Lebukása után menekülni próbált, a rendőrök egy Budapestre tartó vonaton fogták el a magyar–román határon szerda reggel.

Elfogása óta kiderült, hogy az egyik, mellnagyobbító műtéten átesett páciensének üszkösödésnek indult az egyik mellbimbója. A hírek szerint Politi több páciensét is megcsonkíthatta szakszerűtlen műtétjeivel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top