Aktuális

Büntetés jár a strandpapucsért az olasz turistaparadicsomban

Így szeretnék megelőzni a baleseteket a tengerparti sziklákra épült öt festői városkában.

Büntetik a jövőben azokat a turistákat, akik az olaszországi sziklás liguriai partvidék Cinque Terre Nemzeti Parkjának veszélyes ösvényein strandpapucsban járkálnak – írták helyi lapok a Nemzeti Park bejelentését idézve.

Aki nem a megfelelő cipőben lép az öt települést magába foglaló Cinque Terre területére, 50–2500 eurós (16 000–790 000 forint) büntetéssel számolhat. Az intézkedésre azért volt szükség, hogy elkerüljék az útviszonyoknak nem megfelelő lábbelik miatti baleseteket.

Egyre nő a turistaforgalom a tengerparti sziklákra épült öt festői olasz városkában, melyeket gyalogösvény köt össze, főként a nyaranta a közeli La Speziában kikötő tengerjáró hajók utasai árasztják el a vidéket. Gyakori, hogy a megsérült turistákat költséges mentőakcióval, helikopterrel kell a nemzeti park területéről kimenteni. 

Az új szabályt fokozatosan vezetik be: először plakátokon és az interneten is felhívják a a turisták figyelmét a tilalomra, a büntetések csak később indulhatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top