Aktuális

Megszűnhet a legrégebbi magyar kereskedelmi rádió

A 29 éves adó engedélye hamarosan lejár, de a médiatanács napirendre sem vette a kérdést.

Augusztus végén végleg megszűnhet az ország legrégebbi kereskedelmi rádiója, a szegedi Rádió 88. A rádió vezetése pénteken rendkívüli stábértekezletet tartott, ahol közölték a dolgozókkal, hogy megválnak a belsős és külsős munkavállalóiktól – értesült a Media1.hu.

Az elbocsátás legalább 30 embert érint. A felmondás indoka, hogy a médiatanács döntése nélkül ellehetetlenül az adó működése. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának (NMHH) június végéig kellett volna döntenie, hogy meghosszabbítja-e a rádió hét évvel ezelőtt megszerzett jogosultságát a Szeged FM 95,4 MHz frekvenciára, ami augusztus 31-ig érvényes.

Ám a kérdést még napirendre sem vette a médiatanács, és elvonult egy szeptember 3-ig tartó szabadságra. A Media1.hu érdeklődésére az NMHH sejtelmesen annyit közölt: indokolt esetben a tanács tarthat rendkívüli ülést.

A rádió vezetése a munkatársakkal opciósan bontja fel a szerződést, ha a médiatanács meggondolja magát, és megadja az engedélyt, akkor a felmondás érvényét veszti, és a dolgozók folytathatják a munkát szeptemberben.

A Rádió88 idén augusztusban lesz 29 éves, naponta 60-70 ezres, heti szinten százezres hallgatottsággal, ezzel egyike a legjelentősebb helyi rádióknak Magyarországon. A várható megszűnése miatt alakult 100.000-en a Rádió 88 – ért! Facebook-csoport létszáma már közelít a 14 ezerhez.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top