Aktuális

Több ingóságot is lefoglaltak a végrehajtók a „lúgos orvos” házában

A férfinak a bíróság döntése értelmében különböző jogcímeken több mint 738 ezer forintot kell kifizetnie az áldozatának, de ennek eddig csak töredékét törlesztette.

Végrehajtók jártak a lúgos támadásként elhíresült ügy elkövetőjénél, Bene Krisztiánnál hétfőn – tudta meg az Index. Több ingóságot is lefoglaltak a házban, ezekre a napokban írnak ki aukciót. Az öt évig húzódó ügy végén tavaly júliusban jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre ítélték az orvost, aki az ítélet szerint 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő szakított vele.

Jogerősen 11 éves börtönbüntetésre ítélték (Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán)

A Kúria ítélete szerint Benének különféle jogcímeken 250 ezer forint kártérítést és 489 ezer forint bűnügyi költséget kell megfizetnie a sértettnek. A 250 ezer forintos kártérítést Renner Erika a napokban kapta meg; Benének ugyanis májusban 591 ezer forintos kártérítést ítéltek meg a rossz börtönkörülmények miatt, ebből vonták le automatikusan ezt az összeget.

A végzés viszont úgy szól, a végrehajtási csoport „a sértett ezt meghaladó igényét elutasítja”. A Fővárosi Törvényszék azzal indokolta a döntést, hogy a börtönkörülmények miatt Benének megítélt kártalanításból kizárólag a kártérítésként megítélt 250 ezres összeget lehetett levonni, a bűnügyi költségre vonatkozó tartozást nem. Ezzel a sértett szerint az a baj, hogy így az elkövető több pénzt kaphat, mint amit ő eddig összesen kapott.

Renner Erikát összesen 738.951 forint illeti meg, ezért indították el a végrehajtást is. Az ügyben eljáró végrehajtó, egyben a Végrehajtói Kamara elnöke, Schadl György az Indexnek azt mondta, hogy Bene több ingóságát jegyzőkönyvbe vették, de ténylegesen nem szállították el őket. A napokban viszont kiírják az aukciót ezekre a tárgyakra, és az ebből befolyt összeget az áldozat kapja. Hogy pontosan milyen értékről van szó, egyelőre nem tudni.

Az Index megkereste Renner Erikát is, aki annyit mondott, egyelőre ő is csak tájékozódik arról, mi történt a végrehajtáson.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top