Aktuális

Hableány-tragédia: egy másik hajó kapitányát is feljelentették

Újabb feljelentést tettek a Viking Sigyn szállodahajó ukrán hajóskapitánya ellen is.

Hamis tanúzás és hamis vád miatt újabb feljelentés tettek az ukrán hajóskapitány ellen – értesült az ATV Híradó. A legújabb szakértői vélemények alapján az egyik magyar sértetti képviselő fordult a rendőrséghez.

Gulyás Krisztián ügyvéd szerint nemcsak a Viking Sigyn kapitánya hibázott, hanem a baleset idején arra közlekedő másik szállodahajó kapitánya is, ezért – segítség nyújtás elmulasztása miatt – őt is feljelentette. „Akkor már tudta, hogy ember van a vízben, azt is tudta, hogy hol, neki félre kellett volna állnia, és azonnal meg kellett volna kezdenie a mentést. Ehhez képest nem így tett, sőt belegázolt gyakorlatilag a baleset helyszínébe, ahol már emberek voltak a vízben” – fejtette ki Gulyás.

Az ügyvéd szerint a most megkapott szakértői vélemény egyértelműen megállapítja az ukrán kapitány felelősségét, és kimondja, hogy a férfinak a saját szemével és a műszereken is látnia kellett, hogy a Hableány előtte halad, és hogy merre tart.

A 64 éves ukrán kapitány szerda óta ismét börtönben van, miután újabb bűncselekmény gyanúja merült fel vele szemben, és a bíróság elrendelte letartóztatását.

Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top