Aktuális

Már húsz nő vádolja szexuális zaklatással Plácido Domingót

A világhírű énekes a Los Angeles-i operaház művészeti tanácsadójaként és főigazgatójaként állítólag évtizedeken keresztül kényszerített szexuális viszonyra énekesnőket és balerinákat.

Újabb tizenegy nő állítja, hogy Plácido Domingo szexuálisan zaklatta őket – írja a Variety híre alapján a 24.hu. Ahogy arról az nlc. is beszámolt, augusztusban nyolc énekesnő és egy balerina vádolta meg szexuális zaklatással a sztárénekest.

Fotó: Oscar Gonzalez/NurPhoto

Domingo, aki 2003 óta a Los Angeles-i operaház főigazgatója, korábban pedig művészeti vezetője volt, vezető beosztásával visszaélve állítólag évtizedeken keresztül kényszerített szexuális viszonyra nőket. Az esetek túlnyomó része a nyolcvanas években történt.

A Variety cikkében Angela Turner Wilson is megszólalt, aki húsz évvel ezelőtt énekelt együtt a világhírű tenorral. Az énekesnő azt állítja, hogy Domingo a mellét fogdosta az egyik előadás alatt. „Fájt. Nem volt szelíd. Keményen megragadott. Melyik nő akarná, hogy a mellét megragadják? Majd színpadra kellett állnom, és eljátszani, hogy szerelmes vagyok belé” – mondta.

A San Franciscó-i opera a botrány hatására lemondta a spanyol énekes októberre tervezett koncertjét. Közleményükben azt írták: a színház elkötelezett a szexuális zaklatásokkal szemben, és a társulat minden tagjától elvárják, hogy szakmai viselkedésével eleget tegyen a legmagasabb szintű elvárásoknak.

Az énekes, aki augusztus 28-án Szegeden is koncertet adott, a múlt héten lépett fel először a botrány kirobbanása óta: az ausztriai Salzburgi Fesztiválon énekelt. A fesztivál főszervezője, Helga Rabl-Stadler nyilatkozatot adott ki Domingo védelmében.

„Több mint 25 éve ismerem a Plácido Domingót. Művészi kompetenciája mellett a kezdetektől fogva lenyűgözött az, hogy a fesztivál minden alkalmazottját megbecsülő bánásmódban részesítette. Minden nevet tud, a portástól kezdve a titkáréig; soha nem mulaszt el köszönetet mondani, még a legkisebb szolgálatot is megköszöni. Ha bárki is hangot adott volna ezeknek a vádaknak itt, a fesztiválon, biztos vagyok benne, hogy hallottam volna róla” – írta az énekesről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top