Aktuális

Magyar gyógyszerészek váltak tömeges zaklatás áldozatává

A teljes nevet tartalmazó gyógyszertári névkitűzőkből adódhattak a problémák. Valószínűleg azokat leolvasva kerestek meg, és zaklattak több száz magyar patikai dolgozót a közösségi oldalakon.

Egy gyógyszertári dolgozóknak létrehozott zárt Facebook-csoportban derült ki, hogy több mint 300 gyógyszertári kolléga részesült online zaklatásban. Akiket kéretlenül megkerestek a Facebook-on, 88,8 százalékban nők, 11,2 százalékban pedig férfiak. A név alapján leggyakrabban a 25–30 éves korosztály kapott zömmel kéretlen, szexuális tartalmú üzeneteketszámolt be a szokatlan esetről a Délmagyar.

A gyógyszertárakban dolgozók közt felmerült, hogy a jelenlegi névkitűző kötelező használata, ami a keresztnevet és a vezetéknevet egyaránt tartalmazza, kockázatot jelenthet a közösségi média korszakában. Arról nem is beszélve, hogy a hamis receptekkel üzérkedők is bármikor visszaélhetnek a gyógyszerész kollégák nevével, ami számos patikában felkerül a receptekre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top